Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎPS Teodosie explică ce se urmărește prin tăierea de bani de la culte: 'Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica'

Facebook
ÎPS Teodosie

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a declarat că își dorește impozitarea tuturor veniturilor cultelor, după ce, în mandatul său de premier, în 2016, nu a acordat niciun leu pentru cele 18 culte oficial recunoscute în România.

Florin Cîțu a decis să aloce, de la buget, 28 de milioane de lei, față de cele aproape 250 de milioane de lei primite în tot anul 2020, după mai multe rectificări. ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat, la Radio Dobrogea, că este nefiresc să se taie bani de la culte și a punctat ce se urmărește, de fapt, printr-o subfinanțare a cultelor religioase.

Citește și: Maia Sandu i-a dat lovitura de grație lui Vladimir Plahotniuc

”Nu știm, deocamdată sunt zvonuri. Orice e posibil! Ce să vedem? Un lucru nefiresc, asta pot să spun, pentru că Biserica are o misiune foarte importantă. Cum să tai pe cei care fac această misiune, ca să țină poporul în demnitate, cu conștiință trează, cum tocmai aceasta? Noi avem și o explicație foarte limpede. Biserica a cedat averile pentru stat, pe vremea lui Cuza. Sunt țările din Apus care dau din impozitul lor pentru culte, mult mai consistent decât dau creștinii ortodocși la noi în țară. Noi ne legăm de asta. Sunt ispitele celor care vor să braveze, că îngenunchează ei Biserica. Foarte rău, acelea (n.r. reparații la clădirile cultelor) nu trebuie întreținute?”, a spus ierarhul tomitan.

Citește și: Clotilde Armand preferă ”dracii”: ‘Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”

Înaltpreasfințitul Teodosie a abordat și subiectul întâlnirii de la Palatul Patriarhiei dintre Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și președintele Klaus Iohannis.

Este firească întâlnirea, nu ni s-a comunicat ce au vorbit. O să aflăm mai în amănunt.”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire în forță: ‘Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.