Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Iranul sfidează SUA și le arată că e gata de RĂZBOI: Armata a bombardat o machetă a unui portavion american

Forţele armate iraniene au distrus marţi cu rachete macheta unui portavion american, în cadrul manevrelor militare din apele Golfului, a anunţat televiziunea de stat de la Teheran, relatează AFP.

Exerciţiile - numite "Profetul Mohammed 14" - au avut loc în apropiere de strâmtoarea Ormuz, important culoar de navigaţie în special pentru petroliere, scrie agerpres.ro.

Citește și: Studiu șocant: Motivul pentru care majoritatea românilor se apucă de fumat

Aceste manevre au loc în contextul în care tensiunile între Washington şi Teheran nu încetează să crească, în special după retragerea unilaterală în 2018 a SUA din acordul internaţional privind dosarul nuclear iranian şi reintroducerea sancţiunilor americane împotriva Republicii Islamice.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, forţele terestre şi aeriene iraniene s-au pregătit pentru un atac în largul coastei din sud-vestul ţării.

Citește și: Lider PSD: ‘Eu când vorbesc de Guvern de uniune națională, poate fi un Guvern de specialiști, pe care să-l susținem în Parlament’

Vedete rapide au primit misiunea să tragă şi să lanseze rachete asupra falsului portavion. Apoi, asupra falsului transportor au fost lansate rachete sol-mare.

Ulterior a fost ţinta atacurilor un "portavion" de clasă Nimitz, cu rânduri de false avioane pe pista de aterizare.

Citește și: Gabriela Firea, ieșire devastatoare: ‘Protestăm față de blocarea dublării alocațiilor copiilor. Este o lipsă de respect față de copiii din România’

Televiziunea de stat a întrerupt secvenţa pentru arăta rachete trase spre mare din spatele unor camioane, iar apoi a difuzat imagini cu pagubele provocate la coca machetei falsului portavion.

O altă rachetă lansată dintr-un elicopter a lăsat în urmă o dâră de fum înainte de a lovi într-o parte falsa navă de război Nimitz.

Citește și: Lovitură pentru Statul Român! Un membru al clanului Corduneanu vrea bani, după ce a fost achitat de instanță

Forţele armate au putut apoi fi văzute coborând pe puntea navei, în timp ce în jur de zece vedete rapide o înconjurau.

"Ceea ce a fost arătat astăzi, în aceste exerciţii, la nivelul forţelor aerospaţiale şi navale, este complet ofensiv", a declarat generalul Hossein Salami, comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice.

Citește și: Cutremurător! A vrut să se sinucidă, dar a provocat un accident cu trei morți pe Centura de Nord a Craiovei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.