Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Italienii izolați în case au început să cânte cu optimism, din balcoanele lor, pentru a se încuraja

ibtimes.com
italia oras

Epidemia de coronavirus i-a privat de plăcerea de a bea espresso în baruri şi de meciurile din Calcio, însă italienii continuă să cânte de la fereastră sau din balcoanele lor, cum atesta numeroase înregistrări video postate pe reţelele de socializare, relatează sâmbătă AFP.

Un astfel de videoclip, filmat la Siena în Toscana (centru-vest), a strâns peste 600.000 de vizualizări pe Twitter. În imagini sunt văzuţi mai mulţi localnici interpretând tradiţionalul "Canto della Verbena", încheiat cu un puternic strigăt "Viva Sienna!', potrivit Agepres.ro.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

Pe contul său de Instagram, cântăreţul Andrea Sannino a postat imagini cu mai mulţi napoletani cântând de la fereastră "Abbracciame", care a stârnit reacţiile emoţionate ale internauţilor: "Într-o zi le voi povesti copiilor şi nepoţilor mei", "Mulţumesc că m-aţi făcut să plâng în hohote!", au scris ei.

Într-un video ce pare filmat la Torino (nord-vest) mai mulţi locuitori dansează în balcoane pe ritmul piesei Macarena, celebră în anii 1990.

Italienii au fost invitaţi vineri seară să iasă în balcon acompaniaţi de instrumente, pentru ca "ţara să se transforme într-un uriaş concert", potrivit mesajelor de apel.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Ei au ieşit de asemenea sâmbătă dimineaţă la ferestre pentru a-i aplauda pe medici şi personalul medical care luptă împotriva Covid-19 şi a insufla curaj în aceste momente în care întreaga ţară este izolată la domiciliu pentru a preveni contagierile.

În cea de-a 5-a zi de izolare, aşa cum a cerut guvernul, italieni din întreaga ţară au ieşit la ferestre pentru a-i aplauda pe medicii care luptă în prima linie împotriva coronavirusului nou.

În balcoanele unor clădiri din cartierul San Giovanni, din Roma, au apărut pancarte cu mesaje de încurajare, precum "Andra? tutto bene" (Va fi totul bine).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.