Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Jandarmii și polițiștii au intervenit pentru îndepărtarea unui urs din municipiul Gheorgheni

SuceavaLive
Urs

Un urs de talie mică a fost îndepărtat, marţi dimineaţa, de jandarmi şi poliţişti în afara municipiului Gheorgheni, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita.

Potrivit sursei citate, un bărbat a anunţat la numărul de urgenţă 112 că un urs se află la marginea municipiului, la faţa locului deplasându-se o echipă mixtă, formată din poliţist şi jandarm. Aceştia au văzut că animalul se hrănea din tomberoanele din zonă în care se pare că se aflau şi resturi de mâncare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: IPS Teodosie, ieșire la adresa Guvernului! ‘Suntem amenințați în aceste zile’

"În sprijinul primului echipaj au sosit mai multe patrule, formate din jandarmi şi poliţişti, care au trecut la izolarea şi îndepărtarea ursului în afara zonelor locuite ale oraşului. La faţa locului a fost prezent tot timpul şi un echipaj SMURD. Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ o oră, misiunea încheindu-se fără alte incidente", precizează sursa citată.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.