Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Jean Castex promite că nu va condiționa participarea la școală de vaccinare

jean castex

Guvernul Franţei nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ, a afirmat miercuri premierul Jean Castex, citat de Agenţia France-Presse şi de postul Europe1.

"Întreaga noastră strategie de la începutul crizei a constat în a asigura că elevii din Franţa să beneficieze cât mai mult de şcolarizare. În acest context, nu vom spune acum că cine nu este vaccinat, mai ales că unii nu pot fi, va fi privat de şcoală. Deci, nu va fi niciun permis sanitar pentru accesul în şcoli", a declarat premierul Jean Castex într-un interviu acordat postului TF1, relatează Mediafax.ro.

Premierul Franţei a explicat însă că în unităţile de învăţământ vor fi înfiinţate centre pentru vaccinarea celor care doresc acest lucru. "Vom administra vaccinuri în licee, din toamnă, le vom propune profesorilor care încă nu sunt vaccinaţi să profite de acest dispozitiv", a explicat Jean Castex, considerând că rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice este "satisfăcătoare".

În Franţa au avut loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.