Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden cheamă țările la un conflict cu China: 'Toată lumea trebuie să joace după aceleaşi reguli'

T-online
Joe Biden

Preşedintele american, Joe Biden, a făcut apel vineri la combaterea "abuzurilor economice" ale Chinei, la acest capitol continuând practic linia predecesorului său Donald Trump, în primul mare discurs de politică externă, susţinut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, desfăşurată în format online, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’

Subliniind că "toată lumea trebuie să joace după aceleaşi reguli", el a atras atenţia asupra "abuzurilor economice" şi "presiunii" guvernului chinez, care "subminează fundaţiile sistemului economic internaţional".

El le-a mai spus liderilor participanţi la Conferinţa de Securitate de la Munchen că "suntem în mijlocul unei dezbateri fundamentale despre viitorul şi direcţia lumii noastre", potrivit DPA.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

"Trebuie să ne pregătim împreună pentru o competiţie strategică pe termen lung cu China. Felul în care SUA, Europa şi Asia vor lucra împreună pentru a garanta pacea, pentru a ne apăra valorile comune şi pentru dezvoltarea prosperităţii în Pacific va fi unul dintre cele mai importante eforturi ale noastre", a declarat Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.