Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden s-a dus cu Bill Clinton, Barack Obama și George W. Bush la Mormântul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Naţional Arlington

Preşedintele american Joe Biden s-a recules miercuri la Mormântul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Naţional Arlington, în apropiere de Washington, împreună cu trei dintre predecesorii săi, relatează AFP.

Democraţii Bill Clinton şi Barack Obama, precum şi republicanul George W. Bush, care anterior au asistat la depunerea jurământului, l-au însoţit pe Joe Biden şi în această ultimă etapă înainte de intrarea sa în Casa Albă.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

Într-un scurt omagiu pentru soldaţii căzuţi pentru Statele Unite, Joe Biden a făcut un salut militar, iar vicepreşedintele Kamala Harris a stat cu mână la inimă în faţa unei coroane de flori, în timp ce o orchestră militară intona imnul naţional.

Ei au intrat apoi în mausoleu împreună cu ceilalţi participanţi - foştii preşedinţi şi fostele prime doamne, Hillary Clinton, Laura Bush şi Michelle Obama.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

În acest cimitir sunt înmormântaţi eroii patriei americane şi doi preşedinţi, unul fiind John F. Kennedy.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost marele absent, el refuzând să participe la ceremonia de învestitură a rivalului său, încălcând uzanţele.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

În ceea ce îl priveşte pe democratul Jimmy Carter, acesta nu s-a putut deplasa la Washington, din cauza celor 96 de ani şi a stării de sănătate fragile.

Joe Biden a depus miercuri jurământul în calitate de cel de al 46-lea preşedinte al SUA, iar prin discursul de învestitură a transmis un mesaj de unitate naţională.

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.