Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Joe Biden și Emmanuel Macron sunt alături de drama Coreei de Sud / UPDATE: 151 de morți

ndtv.com
d

Preşedintele american Joe Biden a trimis un mesaj de sprijin Coreei de Sud în legătură cu tragedia de Halloween de la Seul. Biden şi soţia sa Jill, Prima Doamnă, au transmis „cele mai profunde condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi”, informează news.ro

„Suferim alături de poporul Republicii Coreea şi transmitem cele mai bune urări de recuperare rapidă tuturor celor care au fost răniţi. Alianţa dintre cele două ţări nu a fost niciodată mai vibrantă sau mai vitală – iar legăturile dintre oamenii noştri sunt mai puternice ca niciodată. Statele Unite sunt alături de Republica Coreea în această perioadă tragică”, a spus Biden. Şi preşedintele francez Emmanuel Macron sau premierul britanic Rishi Sunak au transmis mesaje de susţinere şi condoleanţe.

UPDATE

Bilanţul morţilor a crescut la 151. Printre aceştia sunt 19 cetăţeni străini. Preşedintele sud coreean a anunţat doliu naţional. Numărul persoanelor decedate în urma busculadei de la Seul a crescut la 151, iar prin acestea sunt 19 cetăţeni străini, relatează BBC. Numărul persoanelor rănite este de 82. De asemenea, poliţia a anunţat că a primit rapoarte despre dispariţia a 350 de persoane, conform news.ro.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu naţional până când consecinţele dezastrului vor fi ţinute sub control. „Mă doare inima şi mă străduiesc să lupt cu durerea”, a spus el, adăugând că se simte „responsabil pentru viaţa şi siguranţa oamenilor”.

Oficialii sunt acum instruiţi să efectueze o revizuire de urgenţă a tuturor sărbătorilor de Halloween şi a altor festivităţi locale. Preşedintele a vizitat apoi locul dramei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.