Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden spune că Vladmir Putin face 'comparaţiile ridicole' când vorbește despre violențele din SUA

biden putin biden

Preşedintele american, Joe Biden, a denunţat miercuri ''comparaţiile ridicole'' ale omologului său rus, Vladimir Putin, cu privire la drepturile omului, la încheierea primului summit dintre cei doi lideri, miercuri, la Geneva, relatează AFP.

Biden a apreciat că Putin face o falsă echivalare între un atac ''al criminalilor'' asupra Capitoliului din Washington, la 6 ianuarie, şi manifestaţiile paşnice ale unor persoane private de libertatea de expresie în Rusia.

Citește și: VIDEO Cea mai tare replică a conferinței: Vladimir Putin i-a spus lui Joe Biden că nu militarizează Arctica, ci doar repară 'infrastructuri distruse'

Întrebat despre situaţia drepturilor omului în Rusia, Vladimir Putin a afirmat că sunt probleme şi în Statele Unite. "Tot ceea ce se întâmplă în ţările noastre, într-un fel sau altul este responsabilitatea liderilor, priviţi ce se întâmplă pe străzile din America, sunt zilnic crime. Au existat închisori secrete ale CIA în străinătate, în care oamenii erau torturaţi. Aşa sunt protejate drepturile omului!?", a subliniat preşedintele Rusiei.

Preşedintele Biden a afirmat de asemenea că l-a avertizat pe omologul său rus împotriva oricărui amestec în alegerile din SUA.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, despre democrația din SUA: 'Priviţi ce se întâmplă pe străzile din SUA, sunt zilnic crime. Au existat închisori secrete ale CIA'

Joe Biden a spus miercuri, la Geneva, în urma unui summit cu omologul său rus Vladimir Putin, că a pus accentul asupra drepturilor omului în cadrul reuniunii, inclusiv asupra situaţiei a doi deţinuţi americani în Rusia, ”închişi pe nedrept” în opinia sa, relatează The Associated Press.

Şeful statului american subliniază va continua să-şi exprime îngrijorarea faţă de cazuri ca cel al liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi.

El dă asigurări că va continua să-şi exprime îngrijoarea cu privire la probleme privind ”drepturi fundamentale ale omului, pentru că asta suntem”.

Citește și: ALERTĂ Casa Albă a trebuit să dezmintă un FAKE NEWS, chiar în timp ce Joe Biden vorbea cu Vladimir Putin .

”PRAGMATIC”

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin l-a salutat pe omologul său de la Casa Albă drept un lider ”constructiv” şi experimentat, în urma unui summit de aproape patru ore.

În opinia sa, el şi Biden ”vorbesc aceeaşi limbă”, în pofida unor dezacorduri profunde în multe dosare.

Biden este ”foarte constructiv, echilibrat şi extrem de experimentat”, apreciază liderul de la Kremlin.

Citește și: SCENE INCREDIBILE la Geneva: Jurnaliştii ruşi de la summitul Biden-Putin i-ar fi tras de braţe şi de haine pe jurnaliștii americani

Putin apreciază faptul că Biden a evocat ”câteva amintiri despre familia sa, despre ceea ce îi spunea mama sa”.

”Acestea sunt lucruri importante, şi deşi nu au o legătură directă cu problema, ele arată nivelul, calitatea valorilor sale morale”, a declarat liderul de la Kremlin despre locatarul Casei Albe. ”Toate aceste lucruri sunt foarte atrăgătoare”.

Întrebat ce părere are despre faptul că Biden l-a catalogat drept un ”criminal” într-un interviu, la începutul anului, Putin a răspuns că preşedintele Statelor Unite s-a explicat deja într-o convorbire la telefon.

Citește și: S-au certat? Întâlnirea față în față dintre Joe Biden şi Vladimir Putin s-a încheiat, după mai puțin timp decât era estimat

”Nu trebuie să ne privim în ochi şi să ne facem promisiuni de dragoste eternă şi de prietenie”, a continuat Putin, adăugând că ”noi ne apărăm interesele ţărilor şi popoarelor noastre, iar relaţiile noastre au întotdeauna un caracter în principal pragmatic”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.