Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video Klaus Iohannis a anunțat porumbelul alb la PNL: Timpul luptelor interne a trecut. S-a ales o conducere capabilă

iohannis ziua PNL

Președintele României, Klaus Iohannis, a reamintit, la 147 de ani de la fondarea PNL, că România a devenit independentă sub conducerea liberală și că dezvoltarea accelerară a României s-a făcut în vremea Brătienilor.

"Mă bucur că am prilejul de a vă transmite câteva gânduri despre trecut, prezent şi viitor într-un moment aniversar, când PNL împlineşte 147 de ani. Destinul României moderne este strâns legat de PNL, de curajul şi înţelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societăţii româneşti. nu trebuie să uităm că România şi-a proclamat independenţa în 1877 în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a constituit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C Brătianu a făcut posibilă dezvoltarea accelerată a ţării.

Este bine ca, din timp în timp, să ne raportăm la istorie pentru a înţelege de unde am plecat, dar şi ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele. Drumul meu s-a despărţit de PNL în 2014, când am preluat mandatul de preşedinte, dar am rămas alături de PNL şi PNL alături de mine în toţi aceşti ani, pentru că, nu-i aşa, ne uneşte aceeaşi credinţă puternică în valorile şi principiile liberale. Acestea ne-au ghidat calea şi cred că, împreună, am reuşit să facem multe pentru consolidarea democraţiei în României, pentru dezvoltarea sa.

Traversăm o perioadă dificilă, cu numeroase crize suprapuse. Este relativ uşor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal. Dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi ţara în vremuri dure.

Dar, indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat fără ezitare responsabilitatea guvernării, PNL. în definitiv, PNL a rămas acelaşi partid autentic care nu şi-a abandonat niciodată doctrina, crezul, sau valorile. Prin noi înşine este şi astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica şi angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii româneşti, pentru oameni şi pentru ţară.

Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile şi să aducem la aceeaşi masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor. Dar asta nu înseamnă renunţarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele ne conduc într-o singură direcţie: România are şansa demarării unor schimbări pe termen lung, iar voi, liberalii, aveţi responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea şi consolidarea statului. Investiţii masive în domenii strategice, gestionarea eficientă a banilor din PNRR, adaptarea care a început deja a sistemului de învăţământ la principiile actuale ale ştiinţelor educaţiei, sunt proiecte concrete pe care miniştrii şi parlamentarii liberali au obligaţia să le ducă la bun sfârşit.

Timpul luptelor politice interne a trecut. Cel puţin aşa cred eu. Şi cred că dvs vă doriţi acelaşi lucru. PNL a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, dl premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului. Astfel, suntem în situaţia pe care mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie premierul. Prioritatea este de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm şi să luăm cele mai bune decizii în sprijinul populaţiei. PNL a fost mereu un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un executiv racordat la provocările momentului.

Cum istoria a dovedit-o, PNL este vectorul dezvoltării României. Eu ştiu asta. Şi românii ştiu asta, pentru că au votat masiv PNL", a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.