Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis a discutat cu premierul Italiei, Giuseppe Conte, despre schimburile economice ajunse la un nivel record între cele două țări

Klaus Iohannis Giuseppe Conte

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 3 mai a.c., o întrevedere cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte, în marja participării la conferința „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European din Florența, Republica Italiană.

Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la dezbaterile din cadrul conferinței, care are loc înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, precum și despre evoluțiile politice europene din ultima perioadă, inclusiv cele regionale.

Citește și: Vești proaste pentru românii cu ‘ Prima Casă’! BCR a făcut anunțul

Președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că evenimentul organizat de Institutul Universitar European din Florența are loc cu mai puțin de o săptămână înainte de găzduirea de către România a reuniunii informale a șefilor de stat sau de guvern de la Sibiu. Președintele României a evidențiat importanța Summitului de la Sibiu pentru viitorul proiectului european, reuniune în cadrul căreia se vor trasa prioritățile Uniunii pentru următorii 5 ani și se vor identifica soluții practice pentru problemele cu care se confruntă UE în prezent.

Președintele Consiliului de Miniștri a apreciat că Summitul de la Sibiu va reprezenta un reper important în istoria Uniunii Europene.

Citește și: Kaufland își nimicește concurența! Cum plănuiește să atragă mai mulți clienți

Cei doi înalți oficiali au menționat că Summitul va reprezenta un bun prilej pentru transmiterea unui mesaj de unitate, consens și coeziune din partea statelor membre.

Întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte, a constituit un bun prilej de reconfirmare a relației bilaterale excelente dintre cele două state. De asemenea, cei doi înalți oficiali au subliniat consolidarea relaţiilor economice între cele două state, valoarea schimburilor comerciale înregistrând în prezent cea mai ridicată valoare din ultimii zece ani, Italia fiind unul dintre partenerii economici strategici ai României.

Citește și: Vodafone a făcut anunțul! Ce a descoperit în echipamentele livrate de către Huawei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.