Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis anunță că românii mai au de așteptat pentru România normală: Președintele spune că abia după parlamentare începe reconstrucția

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, la Focșani, că proiectul său, ”România normală”, nu va începe, așa cum se aștepta lumea, după preluarea guvernării, prin instalarea guvernului Ludovic Orban, sau după câștigarea prezidențialelor. România normală va debuta abia după alegerile parlamentare din decembrie 2020, dacă PNL va triumfa, a precizat Iohannis.

”Bună ziua, dragii mei vrânceni!

Sunt foarte bucuros să vă revăd. Pe mulți dintre voi îi revăd, pe alții îi văd prima dată, dar credeți-mă, am venit astăzi aici și bucuros, și mândru de voi.

Sunteți, cum s-a mai remarcat, dar îmi face plăcere să o spun și eu, sunteți revelația liberală a alegerilor europarlamentare și referendum. Felicitări!

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Am câștigat o bătălie. Toată lumea spune că am câștigat o bătălie. De fapt am câștigat până acum trei bătălii – europarlamentarele, referendumul și moțiunea. Și eu tot vorbesc și spun românilor despre reconstrucție. Acum, dacă analizăm un pic aceste cuvinte – bătălie și reconstrucție – cam sună a război. Într-un război se dau bătălii și după ce se termină se reconstruiește. Întrebarea este cine cu cine este în război. Și cred că v-ați dat seama cine cu cine este în război. Voi și cu mine suntem în război cu PSD și o să-l câștigăm. O să-l câștigăm și mai avem trei bătălii de dat – prezidențialele, localele și parlamentarele. După care facem România normală!

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Totuși când vorbești despre război este un lucru foarte serios și trebuie să vă explic un pic de ce spunem noi că suntem în război – pentru că noi, voi liberalii și eu – suntem oameni ai păcii, suntem oameni ai construcției, oameni ai dezvoltării, noi dorim să ne implicăm pentru țară, pentru români, dar în decembrie 2016 PSD a promis că vor curge numai lapte și miere, au promis românilor și luna de pe cer si când au ajuns la putere, dragii mei, primul lucru –au început să atace justiția,cred că vă amintiți filmul cu geaca roșie, după care au continuat: au atacat economia, au atacat investitori, au atacat marile sisteme publice și le-au atacat într-un mod perfid, și-au înșurubat pretenarii și neamurile în funcțiile de conducere, nu pentru că aceia ar fi fost oameni foarte buni acolo, pentru că au fost foarte obedienți, i-au pus acolo după carnetul de partid și nu după cunoștințe și performanță. Și în acest fel, dragii mei, pesediștii au început războiul împotriva României și împotriva românilor. Și atunci, dragii mei, cineva a trebuit să ia partea românilor și asta am făcut noi – voi și cu mine!

Citește și: Păzea! Traian Berbeceanu, în Guvernul Orban! Rareș Bogdan a făcut marele anunț

De asta, dragii mei, suntem în război cu PSD, fiindcă ei i-au atacat pe români, ei au atacat România și noi nu tolerăm așa ceva! Acum suntem și în competiție fiindcă este campanie electorală și noi mergem peste tot, spunem oamenilor ce vrem și cum vrem să facem, noi vom pune un guvern care începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor, ca pesediștii. Noi vom pune un guvern care începe să reconstruiască România, nu să o demoleze, ca pesediștii. Și pentru asta, sigur, avem nevoie să mai câștigăm aceste trei bătălii. Și să vă spun ceva: prezidențialele, localele și parlamentarele, dragii mei, le vom câștiga împreună! Le vom câștiga împreună și vom începe să construim România normală.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Lumea mă întreabă: „domnule Președinte, ce este aceea România normală?”. În fond, dacă vorbim între noi, folosim acest cuvânt foarte des și îmi permit să folosesc cuvântul „normal” din România normală pentru câteva lucruri pe care bănuiesc că vi le doriți și voi. De exemplu, cred că este normal ca Moldova să fie legată de țară cu o autostradă. Eu cred că pentru mulți focșăneni și vrânceni ar fi normal să-și găsească de lucru aici, la ei acasă, și să nu fie nevoiți să plece. Și cred că pentru mulți dintre voi și multe familii din oraș și din județ ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă. Ar fi normal să se întoarcă casă, într-o țară în care instituțiile funcționează pentru cetățean, ar fi normal să se întoarcă acasă unde găsesc de lucru și unde câștigă suficient pentru un trai decent. Eu cred că este normal pentru voi să trimiteți copiii la o școală unde știți că sunt bine păziți și bine educați și cred că ar fi foarte normal să aveți în oraș un mare spital unde sunteți tratați cu respect.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

Toate aceste lucruri, dragii mei, după ce câștigăm alegerile, le vom face împreună și vă spun și de ce spun „după ce vom câștiga alegerile”. Până acum lucrurile au mers foarte bine, europarlamentare, referendum, moțiune. Urmează prezidențialele, urmează localele, darvă spun drept, marea schimbare în România se va produce doar atunci când românii votează Partidul Național Liberal și asta se va întâmpla inclusiv la parlamentare!Dragii mei, să pornim împreună la treabă! Și vă promit că nu durează încă un mandat până revin aici, la voi, în Focșani!”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Păzea! Traian Berbeceanu, în Guvernul Orban! Rareș Bogdan a făcut marele anunț .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.