Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis anunță AUSTERITATEA: 'E nevoie de o reevaluare a veniturilor și a cheltuielilor'

Facebook
klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că este nevoie de mai mulți bani pentru domeniul sănătății, motiv pentru care Guvernul nu va trebui să facă doar o simplă rectificare la buget, ci să reevalueze veniturile care sunt în scădere, respectiv cheltuielile care tot cresc.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

„Am discutat o chestiune extrem de importantă în a doua parte a ședinței, mai exact pregătirea pentru rectificarea bugetară. Aici lucrurile stau foarte serios și nu pot să nu spun câteva lucruri.

Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică. Este nevoie de bani destul de mulți pe partea de asistență socială, șomajul tehnic, șomajul. Toate trebuie plătite.

În acest fel, vom avea o situație complicată a bugetului. Însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creștere, și în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.