Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis anunță că oamenii din localitățile carantinate pot vota, pentru că alegerile nu sunt restricționate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot coada vot votare sectie de votare sectie

Klaus Iohannis le transmite românilor că pot vota chiar dacă sunt în localități carantinate, în ciuda faptului că pe declarațiile pe proprie răspundere nu există această prevedere, de a se deplasa și ieși din localitate ca să voteze.

”Carantina presupune ca în acea localitate să se renunțe la toate deplasările care pot fi evitate și alegerile nu fac parte din această categorie. Este foarte bine să știe toată lumea că alegerile se organizează peste tot, inclusiv în localitățile carantinate. Fiecare român are dreptul să meargă și să voteze acolo unde este arondat, la circumscripția electorală. Nu vor exista îngrădiri nici în localitățile carantinate, nici în alte localități. Secțiile de votare vor fi pregătite foarte bine, în așa fel încât fiecare român va putea să-și exercite dreptul la vot neîngrădit, cu respectarea măsurilor, evident, de protecție. Dar ne-am asigurat și vom verifica foarte atent acest lucru, ca fiecare român care dorește - și sper să dorească foarte mulți - să voteze să-și poată exercita în siguranță dreptul la vot - repet, în siguranță. Secțiile de votare au primit instrucțiuni. Vor primi în continuare instrucțiuni foarte precise și lucrurile vor decurge bine, foarte bine.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.