Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis anunță RESETAREA statului: 'Nu mai pot fi tolerate ineficiența și incompetența pe bani publici'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a vorbit pentru prima dată, în public, într-o conferință de presă, în acest an, la Palatul Cotroceni! Președintele a anunțat că acest an este unul important pentru viitorul României și a anunțat că el și Guvernul Florin Cîțu au două obiective cruciale.

”Vă mulțumesc pentru participarea la această conferință de presă, este prima dată când ne reîntâlnim după sărbători și, tocmai de aceea, încep prin a vă transmite dumneavoastră, celor prezenți aici, și tuturor românilor multă sănătate și speranța că 2021 va fi anul revenirii la o viață normală.

Citește și: Momente dificile pentru Călin Popescu-Tăriceanu: Procurorul general Gabriela Scutea i-a trimis lui Klaus Iohannis cererea de urmărire penală

Ne aflăm, așadar, la începutul unui an extrem de important pentru dezvoltarea viitoare a României. În mare măsură, de modul în care vom reuși să accelerăm anumite schimbări în perioada imediat următoare va depinde eficiența guvernării pe întregul mandat de patru ani.

Avem două direcții majore.

Pe de o parte, trebuie să stopăm pandemia, și aceasta ține de reușita campaniei de vaccinare care se află în plină desfășurare, și, pe de altă parte, trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise.

Citește și: Mutare neașteptată a lui Florin Cîțu! Cine a preluat ‘butoanele’ Guvernului: A fost omul lui Dan Diaconescu și al lui Radu Duda

Aceste două direcții majore sunt, de fapt, profund interconectate, pentru că succesul vaccinării populației este cel care va genera, într-o foarte mare măsură, capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni.

Viziunea noastră, a mea și a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, pe dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri.

Citește și: Consiliul Național al Elevilor îi dă un ultimatum ministrului Educației: ‘Nu ne putem face că facem educație’

Cu aceste resurse, vom crea premisele unei creșteri economice reale și sustenabile pentru următorii ani, care să asigure finanțarea marilor sisteme care au nevoie de reformare, precum educația și sănătatea. De altfel, proiectul de buget pe acest an este gândit tocmai pe aceste coordonate.

În paralel, este obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului, punând în centru accesul cetățeanului la servicii și informații publice. Așadar, debirocratizare și digitalizare pe toate palierele, întrucât nu mai pot fi tolerate ineficiența și incompetența pe bani publici.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Fost șef științific al companiei Pfizer: ‘Nu este absolut nici o nevoie de vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei’

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.