Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Klaus Iohannis așteaptă explicații de la ministrul Educației: Eșec la Titularizare, nu și la Bacalaureat și Evaluarea națională

iohannis cimpeanu

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că, în opinia sa, nu se poate vorbi despre un "eşec" al examenelor susţinute de elevi în acest an. "Rezultatele au fost bune, singurul eşec a fost la titularizare. Probabil are nişte explicaţii pe care le aştept şi eu cu mare interes de la ministrul Educaţiei", menţionează el. Iohannis adaugă însă că şcoala online este o soluţie doar pentru perioade scurte şi că speră ca şcoala şi anul universitar să înceapă în forma fizic şi să se termine tot aşa. "Dacă totuşi apare valul 4 mai intens, atunci se vor lua măsuri, aşa cum s-au luat şi anul trecut", punctează el.

"Eu nu aş vorbi despre un eşec al examenelor, examenele s-au desfăşurat în format fizic, şi examenul de la finalul clasei a opta, şi Bacalaureatul. Rezultatele au fost bune, singurul eşec a fost la titularizare. Probabil are nişte explicaţii pe care le aştept şi eu cu mare interes de la ministrul Educaţiei. Însă este clar, şcoala online nu poate înlocui şcoala în şcoală, deci în format fizic, decât pe anumite perioade scurte", a declarat Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că vrea să creadă că suntem spre sfârşitul pandemiei şi toată lumea ştie care măsuri sunt rezonabile pentru gestionarea situaţiei.

"Lucrurile nu sunt nici noi, nici necunoscute. Dacă este adevărat ce ziceţi, că în anumite şcoli nu sunt dezinfectanţi, poate ar trebui schimbat directorul. Oricine răspunde de o instituţie publică ştie între timp care sunt măsurile de igienă, cum se tratează. Lucrurile momentan sunt în zona verde, ca să mă exprim aşa, sigur avem o creştere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare, sper să rămânem aşa departe, mai ales dacă ne vaccinăm", a adăugat Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, declaraţia ministrului Educaţiei privind începerea şcolii cu prezenţa fizică a elevilor este logică.

"Şi atunci declaraţia ministrului mi se pare logică (...) toată lumea să îşi facă treaba (...) şi să începem şi şcoala şi anul universitar în format fizic şi sper să şi terminăm aşa. Dacă totuşi apare valul 4 mai intens, atunci se vor lua măsuri, aşa cum s-au luat şi anul trecut, în funcţie de incidenţa în fiecare localitate, se vor trece şcolile pe diferite formate (....) nu e nimic nou, mă surprinde când îi aud pe unii care vor să-şi dea importanţă că întreabă de scenarii. Sunt arhicunoscute, sunt cele cu care am gestionat pandemia aproape doi ani", a concluzionat el.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirma că susţine deschiderea anului şcolar 2021-2022 cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare din localităţi. Cîmpeanu susţinea ideea transformării unor cabinete medicale şcolare în centre de vaccinare anti-COVID, subliniind că nu este adeptul obligativităţii în ceea ce priveşte vaccinarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.