Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis, CRITIC cu 'guvernul său': 'Întârzirile care există sunt semnale puternice pentru actuala coaliție'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la recepția de anul nou a Camerei de Comerț Româno-Germane și a tras de urechi, voalat, actuala colaiție de guvernare.

"România se află la începutul unui drum, un drum al reformelor importante în marile sisteme publice, al investițiilor și al accesării fondurilor europene.

Preocupările actuale ale Guvernului și ale Parlamentului pentru reforme și investiții trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete, care să vizeze reformarea unor sectoare cheie, în domenii precum sănătatea, educația, transporturile, dar și în planul interacțiunii dintre stat și cetățean.

Prea mult timp în ultimele trei decenii s-a bătut pasul pe loc, prea multe oportunități au fost ratate, lucruri care au încetinit sau chiar compromis iremediabil marile proiecte de dezvoltare ale României. Actuala clasă politică are deopotrivă șansa și responsabilitatea de a accelera reformele esențiale în beneficiul tuturor românilor.

Mediul de afaceri este și trebuie să rămână un partener deosebit de important al statului român, partener care poate contribui în mod cert la accelerarea reformelor și a proiectelor de investiții. Nu poate fi imaginată dezvoltarea României fără o simbioză public-privat, fără o colaborare corectă, bazată pe implicare, respect și transparență decizională.

Citește și: USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

Am încurajat mereu dialogul onest dintre Guvern și reprezentanții mediului de afaceri. În anul 2020, buna comunicare dintre mediul de afaceri și Guvern a dus la adoptarea de măsuri economice adecvate, atât la debutul crizei sanitare, cât și ulterior. Multe dintre efectele pozitive ale acestor măsuri continuă și în prezent. De exemplu, schema Kurzarbeit, schema IMM Invest, schema de garanții pentru întreprinderi mari urmează să producă în lunile următoare efectele așteptate.

Încă persistă necesitatea clarificării unor reglementări și nevoia simplificării procedurilor pentru eficientizarea activității statului, în vederea sprijinirii efective a mediului privat. Cunosc faptul că oamenii de afaceri așteaptă din partea Guvernului seriozitate și eficiență.

Întârzierile care există încă în aplicarea unor soluții sunt, totodată, semnale puternice pentru membrii coaliției de guvernare", a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.