Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis: 'Inamicul, de data aceasta, probabil nu mai vine cu tancul, ci cu dezinformarea. Nu o să vină cu arme de foc, ci cu atacuri de tip cyber'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis coroana eroul necunoscut

Klaus Iohannis a vorbit despre noua strategie națională de apărare a țării și a pronosticat că Europa nu va mai cunoaște războaiele clasice din secolul trecut, în care au avut loc două războaie mondiale, ci alta va fi modalitatea de atac.

”În CSAT am stabilit o nouă strategie de apărare, o nouă paradigmă. Vechea pleca că în viitor va avea loc un război în Europa. Ea nu mai e de actualitate. Nu credem că în viitorul apropiat vom avea un război de tipul războaielor mondiale pe care le-am avut în secolul 20. Trebuie să ne adaptăm strategia, lucrurile au devenit mult mai complicate. Inamicul, de data aceasta, probabil nu mai vine cu tancul, ci cu dezinformarea. Nu o să vină cu arme de foc, ci cu atacuri de tip cyber. Toate trebuie bine prevenite. Întreaga legislație trebuie modificată. Nu e o noutate.

Citește și: Scandalul momentului în lumea medicală! Adrian Streinu-Cercel și Monica Pop, replici devastatoare pentru președintele Societății ATI, Șerban Bubenek

Acum, încet, dar sigur, ne apropiem de o situație foarte bună. Avem strategia națională, avem banii pregătiți, 2% din PIB, timp de un deceniu, și trebuie finalizată întreaga acțiune cu modernizarea legislației. Aștept ca noul Parlament să se apuce de aceste chestiuni care sunt necesare.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.