Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Klaus Iohannis, nemulțumit că România este ținută la ușa Schengen: 'Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, ea trebuie să existe și între noi'

schengen

Președintele Klaus Iohannis  atrage atenția liderilor europeni că nu se poate vorbi de solidaritate și unitate doar în anumite privințe, în timp ce România așteaptă să fie acceptată în spațiul Schengen deși îndeplinește condițiile tehnice de 11 ani.

„Noi îndeplinim din 2011 toate condițiile tehnice. Acel lucru a fost verificat și răsverificat. Între timp suntem de facto parte într-o serie de programe și proceduri aferente Schengen și ne facem treaba foarte bine. Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, ea trebuie să existe și între noi. Părerea mea este că toate formatele care ne aduc împreună trebuie finalizate. Formatul Schengen permite circulația liberă a persoanelor și cred că este important și pentru români să se considere și ei europeni cu drepturi depline.

Este lucru cunoscut că împreună cu noi așteaptă și Bulgaria, acum și Croația a solicitat să intre. Eu sunt convins că securitatea Europei și controlul asupra mișcărilor persoanelor care vin din afară ar fi mult îmbunătățit dacă România, Bulgaria și Croația ar fi cooptate în spațiul Schengen. Încă o dată: condițiile tehnice le îndeplinim. Acum în aceste zile am oferit posibilitatea unui corp de experți să vină să le verifice încă o dată, să fie convinsă toată lumea că sunt în regulă”, a declarat Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European de la Praga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.