Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis, prima reacție după căderea guvernului și pune tunurile pe PSD: 'E momentul să ne gândim un pic ce avem în spațiul politic'

iohannis cotroceni ras

Klaus Iohannis a avut o primă reacție, miercuri seara, după ce guvernul condus de Ludovic Orban a căzut în urma unei moțiuni de cenzură votată de 261 de parlamentari. Iohannis dă vina pe PSD pentru situația creată.

”Astăzi am avut un vot mai puțin obișnuit în Parlamentul României. În speță, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă și votată. Acum cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spațiul politic.

Citește și: Liderul deputaților PSD, către Orban: ‘Ați fost parlamentar din pixul fostului președinte al PSD. Nu păreați deranjat nici de pixul lui Dragnea, nici de culoarea gecii lui Dragnea’

Vedem, pe de-o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creșterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate.

Ce aveam de cealaltă parte? O majoritate în esență pesedistă, supărată, frustrată, fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’

Acum, dacă urmărim discursul politic, vedem: Guvernul dorește reforme, Guvernul liberal dorește să schimbe lucrurile în bine, să repare greșelile care s-au făcut în ultimii trei ani.

Pe de altă parte, un PSD care se opune acestor reforme. Din cauza acestui PSD, acum, Guvernul nu va mai putea continua reformele începute.

Iată că este o situație care a fost de așteptat, după ce anul trecut, la europarlamentare, la referendumul pe justiție pe care l-am convocat, la moțiunea de cenzură care a înlăturat guvernul pesedist, cu ocazia alegerilor prezidențiale, s-a văzut foarte clar - românii vor altceva. S-au săturat de PSD. PSD să stea în opoziție!

Citește și: Moțiunea de cenzură – ‘Ponta, lui Orban: Eu m-am operat de picior, nu am fost la o cură de dezalcoolizare’

Doar că PSD nu vrea reforme. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public.

Și astăzi s-au găsit suficienți care au votat această moțiune depusă de PSD, pe o speță care, evident, ar fi îmbunătățit democrația în cadrul alegerilor locale. Era vorba despre o lege care reinstaura alegerea primarilor în două tururi. Nu s-a vrut, bun. ”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.