Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Klaus Iohannis, surprins de rezultatele României la președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene

Calea Europeana
iohannis consiliu

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, întrebat dacă e mulțumit de rezultatele Președinției române a Consiliului UE, că țara noastră a încheiat un număr foarte mare de dosare, lucru care arată că avem oameni foarte buni la Bruxelles, acest lucru fiind unul „puțin așteptat”.

„Rezultatele pe care le-am obținut sunt foarte bune. Toată lumea a conștientizat acest lucru. Avem sigur Summit-ul de la Sibiu care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem și rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate și numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Președinția română, ceea ce arată că avem oameni foarte buni aici la Bruxelles care au reușit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru poate puțin așteptat, dar cu atât mai mult putem să spunem că această președinție a fost una foarte bună”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, înaintea să participe la Consiliul European.

Citește și: Andrei Caramitru pune tunul pe Klaus Iohannis! Atac de ultimă oră și la PNL

Viorica Dăncilă a anunțat tot joi, la București, în debutul ședinței de Guvern, că va prezenta rezultatele Președinției României la Consiliul UE la începutul lunii iulie, în sesiunea plenară a Parlamentului European. Premierul a afirmat că România a contribuit la adoptarea a 56 de concluzii ale Consiliului în domenii precum combaterea terorismului.

„Ne-am îndeplinit cu succes mandatul și obiectivele pe care ni le-am propus. Prin eforturile echipei guvernamentale am dovedit capacitatea de a gestiona dosare complexe și de a lua decizii benefice pentru cetățenii europeni”, a spus premierul.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

România deține, de la începutul lunii ianuarie, Președinția Consiliului UE până la 1 iulie 2019. România a închis, în perioada Președinției Consililui UE, 90 de dosare legislative, arată datele preliminare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.