Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis vorbește despre CARANTINAREA Bucureștiului: 'Am întrebat unde stăm'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că Bucureștiul nu este în pericolul de a fi carantinat, deși rata de infectare a ajuns de 6,62 la mie.

”Decizia de carantinare a unei localități nu este o decizie ușoară, fiindcă impactează asupra vieții fiecărui locuitor din acea localitate. Exact din acest motiv, acum câtăva vreme, s-a solicitat INSP-ului, și am fost între cei care au solicitat o metodologie foarte clară, care vine să sprijine autoritățile când este vorba de a lua decizia de carantinare. Această metodologie este, practic, un sistem de puncte, se acordă un punctaj pentru tot felul de criterii, de exemplu, rata infectării, numărul de locuri la ATI, persoane peste 65 de ani și așa mai departe, este un catalog întreg de punctaj și în final se face o sumă, iar carantinarea se poate lua în considerare local atunci când punctajul devine foarte mare. Am întrebat astăzi unde stăm și pentru București încă nu s-a ajuns, din fericire, la un număr de puncte care face foarte probabilă carantinarea. Deci, acum, pentru București nu se discută despre carantinare.”, a explicat Klaus Iohannis.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.