Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO La Botoșani, la ordinul prefectului, protestatarii sunt legitimați și percheziționați: Oamenii legii au montat garduri în Piața Revoluției

Foto botosaneanul.ro
jandarmi perchezitie

Amenințările pe care prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, le-a adresat astăzi dimineață public protestatarilor nu au rămas fără ecou, anunță botosaneanul.ro.

Lucru fără precedent în ultimii 31 de ani, în Piața Revoluției jandarmii au montat garduri tocmai de la trecerea de pietoni dintre parcul Rapsodia și până la ruina teatrului Eminescu.

Oamenii care vor să treacă totuși prin zonă, indiferent de vârstă, sunt legitimați de jandarmi. Ba mai mult, sunt percheziționați și corporal de către angajații MAI.

De asemenea, elevilor li se transmite că nu au dreptul să participe la o astfel de acțiune, iar alți cetățeni, care refuză să se legitimeze, sunt neoviți să facă cale întoarască.

De altfel, o mulțime de botoșăneni așteaptă pe Pietonalul Unirii și probabil că se vor alătura protestatarilor când se va pleca în marș prin oraș.

Prin vocea purtătorului de cuvânt, prefectul a anunțat în jurul orei 13:00 că un eventual protest este neautorizat, însă a refuzat să răspundă dacă protestele #Colectiv din 2015 au fost autorizate.

Nici protestele ”noaptea ca hoții” din 2017 desfășurate la Botoșani nu au fost autorizate.

Nici în 2015 și nici în 2017 prefecții de atunci nu au amenințat protestatarii, iar Piața Revoluției nu a fost închisă.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer’

Un bărbat de 45 de ani, băut, care participa la protestele de marți, din Piața Revoluției, din Botoșani, a căzut, iar jandarmii au solicitat intervenția Ambulanței.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, în stare de ebrietate, a căzut în apropierea Pieței Revoluției, marți, în jurul orei 20.15, când aveau loc proteste,

Jandarmii și polițiștii au solicitat o ambulanță, care l-a preluat pe bărbat și l-au dus la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.