Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO La Craiova s-a dat startul sărbătorilor de iarnă: Un milion de beculețe au fost aprinse în oraș

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam iluminat lumini Craciun targ

Un milion de beculețe au fost aprinse vineri seara în Craiova. Inaugurarea iluminatului festiv a marcat startul sărbătorilor de iarnă, în centrul orașului fiind deschis și Târgul de Crăciun, anunță MEDIAFAX.

Pe melodia reprezentativă a Băniei, „Oltenia Eterna Terra Nova”, piesă ale cărei versuri au fost scrise de poetul Adrian Păunescu, edilul Craiovei, ajutat de mai mulți copii și de mascota echipei de fotbal Universitatea Craiova, a aprins beculețele multicolore.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, toate ornamentele sunt realizate din beculețe led, care au un consum mult mai mic. Și bradul natural din anii trecuți a fost înlocuit cu unul artificial, luminat tot de beculețe led.

„Am aprins în această seară luminițele. Am dorit foarte mult să începem sărbătorile de iarnă cu această festivitate, așa cum se începe în toate orașele Europei, ceva mai devreme, pentru ca imediat după sărbători să se închidă acest minunat parc pe care l-am deschis anul acesta. Sunt peste un milion de luminițe. Eu zic că este o îmbinare perfectă între un iluminat prețios, în nuanțe de auriu și de argintiu, și tradițiile care sunt prezente în cele peste 60 de căsuțe cu comercianți de pe tot cuprinsul țării”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Câteva sute de craioveni au participat la aprinderea iluminatului festiv.

„Am fost și anul trecut. Am vrut să venim și anul acesta, în special pentru fetiță. Anul acesta pare un pic mai deosebit”, a spus o craioveancă.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Vineri seara a fost deschis și Târgul de Crăciun. Acesta cuprinde 60 de căsuțe amenajate în centrul orașului, unde vizitatorii pot găsi de la produse tradiționale de patiserie, la preparate din carne de porc, realizate după rețete moștenite din bătrâni, și până la decorațiuni de Crăciun realizate hand-made.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.