Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - La Institutul Fundeni, bolnavii de cancer stau îngrămădiți pe hol pentru testul Covid-19. Managerul spitalului dă vina pe bolnavi

Facebook
Fundeni

Imagini cu bolnavi de cancer care așteaptă pe holul Spitalului Oncologic Fundeni, în aglomerație, pentru a fi testați anti-Covid, au fost distribuite luni pe rețelele de socializare. Imunitatea bolnavilor de cancer este extrem de scăzută. Conducerea spitalului spune că de vină ar fi pacienții.

Citește și: CLARIFICARE de la Ludovic Orban: FĂRĂ mască la alergat în aer liber

Fotografia care îi înfățișează pe pacienți a fost realizată în dimineața zilei de luni, 26 octombrie, pe unul dintre holurile Institutului Oncologic din București și publicată pe o rețea socială, alături de un mesaj dur:

„Aceasta este doar jumătate din coada la care stau bolnavii de cancer înainte de internare, pentru a fi testați de Covid. Este spațiu închis, doamnelor și domnilor, cei mai mulți dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza citostaticelor, doar că unora dintre dumneavoastră nu li se pare nimic "fishy" în atitudinea autorităților față de noi toți. Pe de o parte, purtăm măști toată ziua, ne vor închide noaptea în case, pe de altă, în spitalele de stat se întâmplă ce vedeți și dumneavoastră. Cum de se răspândește sarscovul așa repede? Cum vedeți. Imaginea este de azi”, a scris pe Facebook Cristina Severin.

Pacienții sunt nevoiți să aștepte să fie testați înainte de a fi internați în spital, acolo unde merg pentru a face tratamentele periodice dificile, precum citostatice.

”Sunt bolnavii de cancer care vin la tratament la un interval regulat de timp, conform schemei, pentru a li se administra citostaticele”, se mai arată în comentariile aferente imaginii.

Mai mult, persoanele aflate în acel spațiu închis ar fi fost programate pentru a efectua testul anti-Covid, obligatoriu pentru a putea rămâne în unitatea medicală pentru tratament.

Reacția conducerii Institutului Oncologic București

Lidia Kajanto, managerul Institutului Oncologic din Capitală, a declarat la Digi24, după apariția imaginilor cu bolnavii stând la cozi, că mulți dintre aceștia nu respectă programărilor online și, mai mult, s-ar prezenta la spital fără a avea actele necesare internării.

”Pacienții care vin la recoltare trebuie să aibă Anexa 3, care este anexă pt testarea pacienților COVID. De cele mai multe ori pacienții primesc de la medicul curant acea anexă. Dar se prezintă la spital cu recomandarea de testare, își iau un bon de ordine și trebuie să aibă și anexa 3. Se întâmplă și s-a întâmplat și astăzi (în ziua în care a fost făcută fotografia cu bolnavii la cozi - n.r.), sunt pacienți care au venit, au luat bonul de ordine, dar nu aveau anexă, motivând că și-au uitat-o acasă sau nu au primit-o de la medicul curant”, a spus managerul Institutului Oncologic.

”Au fost cazuri și astăzi pentru că ei nu erau programați, că unii se trezesc că se simt rău și vor să își facă o internare. Sunt pacienți care au fost programați vineri și nu au avut cu ce să ajungă, vin astăzi. Am introdus sistemul de programări online, nu a funcționat, sunt foarte puțini pacienți care s-au programat în acest sistem”, a conchis Lidia Kajanto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.