Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | La Viena se defilează cu steagul Rusiei, la două zile după blocarea aderării României la Schengen

Un protest are lor sâmbătă la Viena, în capitala Austriei, organizat de susținătorii unei mișcări politice intitulate „Austria gândește corect”. Protestatarii au afișat steaguri ale Austriei, ale Germaniei și ale Rusiei, după cum se poate observa într-o înregistrare video publicată de europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

„La Viena defilează steagul Rusiei. La aceasta oră, pe bulevardele din Viena flutură steagul Rusiei. Extremiștii austrieci sunt pe față cu Rusia și asta la doar o zi după ce Guvernul antiromân condus de Nehammer a blocat în mod inacceptabil accesul României în Schengen”, scrie Tomac pe Facebook.

Susținătorii grupului politic „Fairdenken” au organizat un miting în centrul Vienei începând cu ora 13:00, pe 10 decembrie. Participanții s-au adunat în Heldenplatz, în fața Palatului Hofburg, și au pornit în marș de-a lungul Ringstrasse. Grupul s-a reunit pentru a protesta față de diverse politici guvernamentale și față de creșterea costului vieții. Poliția a fost desfășurată pentru a monitoriza și facilita acțiunea. Aproximativ 300 de persoane au mărșăluit în jurul inelului Vienei.

Mișcarea "Fairdenken", care a luat naștere în urma protestelor parțial violente împotriva măsurilor din pandemie, continuă să manifesteze în mod regulat în mai multe orașe, chiar și după ce toate restricțiile au căzut. Între timp, conținutul este diferit: Pentru neutralitate, pentru închiderea completă a tuturor frontierelor și împotriva sancțiunilor impuse Rusiei.

Pe lângă teoria conspirației de extremă dreaptă a unui "schimb de populație", conform apelului demonstrativ, aceștia se tem și de o "nebunie de gen" și de amenințarea cu pene de curent. Heinz-Christian Strache a fost a fost vorbitor vedetă pentru mitingul de sâmbătă și a făcut apel la o participare numeroasă pe canalul său de Telegram.

În jurul orei 13.00, Strache și-a început discursul în Heldenplatz, înainte ca aproximativ 300 de persoane să înceapă să mărșăluiască în jurul inelului central al Vienei, împotriva sensului de mers, începând cu ora 14.30. În primul rând: steaguri rusești. Un steag mare al Reich-ului a fost, de asemenea, reperat rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.