Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Lacul Techirghiol a devenit roz: beneficiile nămolului sunt sporite în acest fel

Lacul Techirghiol, cunoscut în toată lumea pentru nămolul și apa atât de benefice pentru sănătate, a căpătat în ultima vreme o culoare roz. Fenomenul nu este unul nou, este întâlnit frecvent și are o explicație științifică.

O peliculă roz acoperă mare parte din lacul Techirghiol. Culoarea este dată de bacteriile sulfuroase capabile să absoarbă energia solară. Acestea se aștern ca un praf pe algele expuse la lumină și le modifică culoarea, informează Ziua de Constanța.

„Probabil este vorba de o proliferare a unor alge de culoare roșie sau roșiatică, probabil de Dunaliella salina, care este o algă ce trăiește în mediu salin, în mediu extrem. E capabilă de a rezista, halofilă s-ar mai numi, și care, în Techirghiol, pare să fie sursa acestei culori deosebite, frumoase, extraordinare. Mirosul este de hidrogen sulfurat. Nu este chiar neapărat un miros rău, este un miros natural care rezultă din descompunerea produselor proteice cu sulf”, a spus Adrian Bîlbă, fost șef al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, pentru Antena3.

Specialiștii au luat totuși probe din apă, pentru a se asigura că nu există niciun pericol pentru turiști. Turiștii veniți la tratament la Techirghiol pot intra în apa lacului. Analizele au arătat că nu este vorba despre poluare, ci despre un fenomen natural care duce la înnoirea constantă a nămolului cu proprietăți terapeutice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.