Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Lanțuri grele și lacăte mari pe ușile unei companii de IT, pentru a împiedica angajații să iasă când vor

Twitter
lacat

O companie indiană de IT a stârnit recent indignare pe internet după ce s-a raportat că unul dintre directorii săi a ordonat ca ieșirea din clădirea de birouri să fie închisă cu lacăt pentru a împiedica angajații să plece fără permisiunea sa.

O înregistrare video cu un lucrător de securitate care folosește lanțuri grele și lacăte mari pentru a sigila ieșirea din clădirea de birouri Coding Ninjas din Gurugram, India, a devenit recent virală pe Twitter. În acesta, paznicul susține că a fost instruit de un anume "Anurag sir", identificat ulterior ca fiind un manager al companiei, să blocheze ieșirea pentru a se asigura că nimeni nu poate pleca fără permisiunea sa expresă.

 

 

Videoclipul a stârnit indignare și a adus încă o dată în centrul atenției probleme precum exploatarea angajaților și un mediu de lucru degradant. În ceea ce privește compania, aceasta a emis recent o declarație în care recunoaște incidentul, descriindu-l ca fiind o "anomalie" rectificată "în câteva minute" de la producerea sa.

 

"Aceasta a fost o aberație la Coding Ninjas și împotriva valorilor și culturii noastre ca organizație", a declarat un purtător de cuvânt al Coding Ninjas. "Vrem să asigurăm pe toată lumea că această acțiune nu a fost intenționată. Regretăm neplăcerile pe care acest incident le-a cauzat".

 

"Dorim să clarificăm faptul că incidentul care a avut loc recent într-unul dintre birourile noastre s-a datorat unei acțiuni regretabile a unui angajat", a declarat zilele trecute compania IT pe Twitter. "Acesta a fost imediat rectificat în câteva minute, iar angajatul și-a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate".

Reacțiile nu au întârziat să apară

Fondatorii indieni de edtech își închid acum angajații la propriu.

Plecați naibii din această țară.

Nicăieri altundeva nu ar îndrăzni cineva să facă așa ceva.

Incidentul ar fi avut loc în urmă cu mai bine de două săptămâni, la sediul Coding Ninjas din Gurugram, dar videoclipul care arată ieșirea cu lacăt a devenit viral abia săptămâna trecută. Mulți au acuzat compania că a încercat să ascundă toată întâmplarea sub preș, prezentând scuze și explicații doar după ce a fost expusă online.

"Imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla dacă ar izbucni un incendiu accidental. Cum poate funcționa o organizație cu un asemenea nivel de empatie?", a scris un utilizator revoltat pe Twitter.

Dorim să clarificăm faptul că incidentul care a avut loc recent într-unul dintre birourile noastre s-a datorat unei acțiuni regretabile a unui angajat. Acesta a fost imediat rectificat în câteva minute, iar angajatul și-a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate. (1/4)

"Micromanagement în cel mai rău mod posibil", a comentat altcineva.

Coding Ninjas este o platformă de învățare online care oferă cursuri în diverse limbaje de codare. A fost fondată de Ankush Singla, Kannu Mittal și Dhawal Parate, scrie odditycentral.com.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.