Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lecție de curaj: Până și în țara cu război și cea mai mare criză umanitară mondială se protestează față de condițiile de trai

Manifestaţii la care au participat sute de persoane au avut loc în ultimele zile în mai multe oraşe din sudul Yemenului pentru a denunţa degradarea condiţiilor de viaţă şi scăderea puterii de cumpărare în această ţară devastată de şapte ani de război, relatează AFP.

Yemenul, cea mai săracă ţară din Peninsula Arabică, se confruntă cu o gravă criză economică din cauza conflictului izbucnit în 2014 între rebelii Houthi, care domină cea mai mare parte din nordul Yemenului, şi forţele guvernamentale, care controlează sudul ţării, cu susţinerea unei coaliţii militare conduse de Arabia Saudită.

Mai multe manifestaţii au zguduit în ultimele două zile oraşul Aden (sud-vest), devenit capitala provizorie a Yemenului după ce rebelii au preluat controlul în Sanaa, în urmă cu şapte ani. Protestatarii denunţă în special costul de trai ridicat, şomajul, prăbuşirea monedei în faţa valutei şi întreruperile de curent tot mai frecvente.

Manifestanţii au blocat drumuri şi au ars cauciucuri, ceea ce a dus la confruntări cu forţele de securitate, soldate cu nouă răniţi, potrivit unor surse medicale.

O nouă manifestaţie este prevăzută pentru miercuri seara, au declarat unii manifestanţi pentru AFP.

Conflictul din Yemen a provocat cea mai mare criză umanitară din lume, conform ONU, care atrage cu regularitate atenţia asupra riscului de foamete la scară largă în ţară. Dintre cele 30 de milioane de locuitori, 80% sunt dependenţi de ajutorul internaţional, iar organizaţiile umanitare acuză o lipsă de finanţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.