Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Legiștii au stabilit: Care e cauza morții directoarei înjunghiată de către soț, în biroul din spital

Anca Patriche

Anca Patriche, asistent șef în secția Chirurgie a Spitalului din Piatra Neamț, a fost ucisă de soț în ziua în care a avut loc numirea în funcția de director de îngrijiri. Procurorii spun că, potrivit necropsiei, după ce a fost înjunghiată a suferit o hemoragie externă masivă.

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a declarat, sâmbătă, că a intrat în posesia fișei de constatări preliminare în urma necropsiei femeii de 50 de ani, ucise de soț la spital. Legiștii spun că asistenta șefă a murit din cauza hemoragiei masive.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

„Am intrat în posesia fișei de constatări preliminare în urma efectuării necropsiei la Serviciul Județean de Medicină Legală Neamț și, așa cum am bănuit încă de la cercetarea la fața locului, cauza medicală a morții a fost un traumatism cervical, cu interesarea venei jugulare și a arterei carotide, cu hemoragie externă masivă. Leziunile au putut fi produse bineînțeles cu un cuțit, pentru că am descoperit obiectul la fața locului”, a spus Stelian Olteanu.

Întrebat dacă agresorul, soțul femeii, era băut în momentul comiterii faptei, procurorul a răspuns negativ.

Citește și: Gabriela Firea îl atacă pe Florin Cîțu: Un Ministru-Pinocchio

„Nu mi s-a părut a fi sub influența băuturilor alcoolice. Era foarte liniștit, era după o conviețuire de 27 de ani, spune că și-a iubit soția și nu a vrut nimic altceva decât să o felicite că a luat concursul de director de îngrijiri. Dar ce să zic? O felicitare cu un cuțit cu lamă de 20 și ceva de centimetri”, a spus procurorul.

Agresorul a vorbit foarte puțin cu anchetatorii, iar cele declarate nu pot fi folosite ca declarație de inculpat, el fiind extrem de afectat de cele întâmplate, însă le-a spus oamenilor legii că primise citația de divorț și conștientizează gravitatea faptei comise.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

„Știe foarte clar că este un proces de divorț, primise citația acasă și ar fi dorit să se împace cu soția lui, însă rezultatul este cel pe care îl știm cu toții. Au locuit împreună până anul trecut către toamnă, când victima a intentat proces de divorț. Știind că urmează să primească citația de divorț și-a închiriat o locuință în oraș și a plecat de acasă. Martorii pe care i-am audiat au confirmat agresiunile. Se pare că a existat și un fel de protecție de la doi elevi de la Școala Postliceală pe care îi cunoștea, în sensul că atunci când pleca sau se ducea la serviciu, când se ducea la cumpărături sau își vizita mama, cei doi elevi mergeau cu ea cu mașina”, a mai spus procurorul.

Citește și: Ludovic Orban aruncă bomba! Decizia luată împreună cu Klaus Iohannis

Până la ora transmiterii acestei știri nu există date privind existența unui ordin de protecție cerut de femeie de la oamenii legii.

Anca Patriche, asistent șef al Secției de Chirurgie, câștigase, prin concurs, funcția de director de îngrijiri al Spitalului de Urgență Piatra Neamț. Cu puțin timp înainte de a fi ucisă de soțul cu care era în proces de divorț, fusese instalată în funcție, dar nu apucase să își ia în primire biroul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul unității medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soț în vechiul birou.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.