Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lia Olguţa Vasilescu dă ULTIMATUM Guvernului pentru creșterea pensiilor cu 40% și anunță de unde se pot lua banii necesari

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că au fost strânse peste 860.000 de semnături ale pensionarilor şi oamenilor din toată ţara la petiţie care solicită respectarea majorării punctului de pensie. Ea a solicitat Guvernului să ţină cont de vocea pensionarilor şi să crească pensiile cu 40%. Vasilescu a adăugat că există resursele financiare pentru această măsură.

„Astăzi se finalizează cea mai amplă operaţiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. Asocialţiile şi membrii PSD au reuşit să strângă peste 860.000 de semnături pentru petiţia pentru respectarea creşterii punctului de pensie. Din păcate, aflăm că mâine (vineri - n.r.) într-o şedinţă de Guvern se discută despre emiterea unei orodonanţe de urgenţă care să pună în pericol această lege a pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%. Vreau să atenţionăm Guvernul să ţină cont de aceste sute de mii de semnături date pensionarii din ţară în ultima lună şi jumătate. Atenţionăm Guvernul că ar fi trebuit să înceapă recalcularea dosarelor de pensiei, pentru elimitarea inechităţilor. Până la data de azi nu s-a calculat niciun dosar, ceea ce ne face să credem că din nou legea nu va fi respectată de Guvern. De la 1 august CNSAS ar fi trebuit să înceapă tipărirea taloanelor de pensii. Nu s-a întâmplat nici până azi acest lucru”, a declarat Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

Citește și: EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Aceasta a precizat că liberalii spuneau acum ceva timp că banii pentru majorarea pensiilor, de la 1 septembrie, sunt prinşi în buget şi a adăugat că „nu pensionarii ar trebui să plătească tunurile din această pandemie”.

„Le ceream să spună dacă de la 1 septembrie, punctul de pensie va fi majorat cu 40%. De fiecare dată ne-au spus că banii sunt prinşi în buget. Dacă sunt prinşi în buget de ce nu se dau, începând cu 1 septembrie. Nu pensionarii ar trebui să plătească tunurile din această pandemie. Un raport al Curţii de Conturi arată că 700 de milioane de lei au fost aruncate până acum la coş, pentru măştile s-au cumpărat cu preţ de 100 de ori mai mare, combinezoanele cu preţ de 10 ori mai mare”, a completat Vasilescu.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

Deputata PSD a arătat care ar putea fi sursele de finanţare pentru aplicarea măsurii de creştere a pensiilor, aşa cum prevede Legea.

„Le-am spus de câteva luni încoace de unde pot lua banii respectivi. Anul trecut deşi existau 26 de ministere, cheltuielile erau de 44 miliarde de lei, anul acesta se aloca 51 de miliarde, deşi sunt 16 ministere. Iată aici 7 miliarde care pot să meargă către pensii. Guvernul nu trebuia să abroge OUG 114. S-a desfiinţat taxa de 2% pe activele bancare şi s-au pierdut 1,8 miliarde lei. Cu alte cuvinte, iată suficienţi bani nu numai pentru creşterea pensiilor, ci şi creşterea alocaţiilor şi toate lucrurile necesare în această perioadă”, a explicat Vasilescu.

Citește și: Rareș Bogdan își face praf noii colegi: ‘Nu cred că mai există undeva pe planetă’

Întrebată care este planul PSD în cazul în care Guvernul nu va majora cu 40% pensiile şi ce vor face social-democraţii în Parlament, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: „Obligatoriu această ordonanţă de urgenţă va fi modificată în Parlamentul României. Iată că au de gând foarte clar să modifice legea pensiilor. Aşa cum am promis vom depune moţiunea de cenzură. Luni va fi depusă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.