Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Locul în care Iisus Hristos i-a învățat pe ucenici să rostească 'Tatăl Nostru': Rugăciunea este rostită în 132 de limbi

www.amanet.ro
Iisus Înviere

Rugăciunea „Tatăl nostru” este rostită în mai mult de 132 de limbi într-o biserică specială, unde oamenii se adună pentru a-și aminti învățăturile pe care Iisus Hristos le-a dat pe pământ. Limba română este foarte asemănătoare cu una dintre ele.

La Biserica Pater Noster de pe Muntele Măslinilor, creștinii își amintesc de învățăturile pe care Iisus Hristos le-a dat pe pământ, inclusiv rugăciunea către Dumnezeu și rugăciunea pe care i-a învățat pe ucenicii săi să o rostească. Este un loc cu totul special, conform Playtech.

Pentru că Iisus Hristos i-a învățat pe ucenicii săi cum să se roage, pereții bisericii Pater Noster din Ierusalim și boltele mănăstirii conțin traduceri în 132 de limbi pe plăci ceramice colorate.

Într-un magazin situat în apropierea bisericii Pater Noster, cărțile poștale cu rugăciunea „Tatăl nostru” traduse în peste 1.440 de limbi și dialecte sunt disponibile pentru cumpărare, conform informațiilor furnizate de reprezentanții obiectivului religios și cultural.

Locul în care Iisus Hristos i-a învățat pe ucenicii săi să rostească „Rugăciunea Domnului” sau „Rugăciunea TatălNostru”

Conform unei tradiții vechi, Iisus Hristos i-a învățat pe ucenicii săi să facă această rugăciune în peștera care formează grota de sub biserică. În secolul al XII-lea, cruciații au construit o biserică aici și au numit-o Pater Noster (în latină, „Tatăl nostru”.)

Pelerinii din acea vreme au spus că au văzut cuvintele rugăciunii pe care Iisus Hristos le-a învățat în limbile ebraică și greacă scrise pe plăci de marmură. O versiune latină a rugăciunii a fost dezvăluită prin săpături.

Limba care seamănă foarte mult cu româna

Rugăciunile sunt scrise în 132 de limbi pe plăci ceramice colorate, există una care seamănă foarte mult cu limba română. Textul beas este scris deasupra plăcii de ceramică. Cu toate acestea, puțini oameni înțeleg ce înseamnă.

Beas este un dialect românesc arhaic vorbit de Beás sau Boyash, care sunt desemnați ca băieși sau rudari. Acesta este motivul pentru care rugăciunile sunt atât de asemănătoare cu cele rostite în limba română. Fenomenul a rămas uimitor pentru utilizatorii care folosesc internetul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.