Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Logo-ul McDonald's, dat jos de pe restaurantele din Kazahstan - Compania se retrage din cauza crizei generate de război

McDonald's Corp  renunță la operațiunile din Kazahstan, deoarece întreruperile declanșate de criza din Ucraina au lăsat națiunea fără un substitut pentru livrările de carne rusească, a relatat Bloomberg News, citând persoane familiare cu acest subiect.

Gigantul fast-food, care a ieșit din Rusia în luna mai, a interzis francizatului său local să se aprovizioneze cu chiftele de carne de la furnizorii ruși, se arată în raport.

Concesionarul companiei din Kazahstan a fost nevoit să își închidă temporar restaurantele în noiembrie, după ce a tăiat legăturile cu companiile rusești și a rămas fără provizii, au declarat pentru Reuters trei surse care cunosc situația.

Ieșirea evidențiază problemele de aprovizionare cu care se confruntă multe afaceri din Kazahstan în urma invaziei Rusiei în Ucraina și a sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei care au urmat. Rusia, țara vecină, este principalul partener comercial al Kazahstanului.

Vineri, muncitorii au început să îndepărteze logo-urile McDonald's de pe clădirile restaurantelor care operează sub acest brand în Kazahstan.

Un angajat al unuia dintre localurile închise a declarat pentru RIA Novosti că restaurantele ar putea fi redeschise chiar în această lună, eventual „în regim no name, ca în Belarus”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.