Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban a dat ORDIN, Raed Arafat s-a conformat: Ce NU se mai regăsește în noua HG referitoare la starea de alertă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Guvernul s-a întrunit, miercuri seara, la Palatul Victoria, într-o ședință rapidă pentru prelungirea stării de urgență. Ludovic Orban i-a dat ordin lui Raed Arafat, după decizia CCR, să scoată di noua hotărâre de guvern prevederile referitoare la carantinare și izolare.

”Raed Arafat: Am derulat toată procedura. Am avut Grupul Tehnico-Ştiinţific şi s-a realizat împreună cu Centrul Naţional de Comandă şi Conducere a Intervenţiei nota de fundamentare, pe motivaţia de ce trebuie să fie prelungită starea de alertă şi a măsurilor care trebuie să fie implementate pe parcursul stării de alertă. Proiectul de hotărâre a fost aprobat şi măsurile au fost aprobate în cadrul CNSU şi urmează să supunem spre aprobare proiectul de hotărâre de Guvern. Nu e nicio restricție nouă, păstrăm aceleași măsuri.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Ludovic Orban: Nu introducem nicio restricţie nouă, păstrăm acelaşi dispozitiv. Singura problemă pe care o avem până se aprobă legea este că va trebui să scoatem din anexa 3 textul despre izolare şi carantinare, să-l introducem imediat după intrarea în vigoare a legii şi o să facem o şedinţă de Guvern extraordinară.

Raed Arafat: Am scos-o.

Ludovic Orban: Avem un oarecare temei legal în legea 55, articolul 5 numai că în decizia Curţii Constituţionale există o referire la procedurile care se realizează deciziile de izolare, carantinare, să nu avem niciun fel de discuţie pe tema asta, prefer să aşteptăm votarea legii, promulgarea de preşedinte, publicarea în Monitorul Oficial, intrarea în vigoare şi imediat să facem o şedinţă de Guvern pentru a reintroduce în anexa 3 măsura izolării şi carantinării.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

Citește și: Ciolacu: ‘Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.