Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban a GAFAT, în ședința de Guvern: Ce nu știa despre pensiile speciale

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban a gafat în ședința de Guvern. Premierul a criticat Parlamentul pentru eliminarea pensiilor speciale pentru artiști și sportivi, deși în forma proiectului de lege adoptat de deputați acestea nu au fost eliminate. El i-a cerut ministrului Muncii să „corecteze” măsurile Legislativului.

„După cum ați urmărit dezbaterile de la nivelul Parlamentului, Parlamentul a adoptat proiectul inițiat de parlamentari ai PNL, prin care se desființează pensiile speciale, mai puțin cele ale cadrelor militare. Doamnă ministru al Muncii, trebuie să vă spun că din păcate în proiectul de lege au fost introduse niște amendamente la propunerea președintelui comisiei de muncă, prin care s-au aprobat desființarea proiectelor pentru sportivii cu performanță. De asemenea este vorba de indemnizații de merit care sunt acordate către oameni de cultură. Aș vrea să corectăm această introducere împotrivă voinței noastre”, a spus Ludovic Orban, în timpul ședinței de Guvern.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Camera Deputaților a respins, însă, propunerile lui Adrian Solomon, de la PSD, prin care erau eliminate pensiile speciale ale sportivilor și artiștilor. Astfel, aceste categorii vor primi în continuare indemnizațiile.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Citește și: S-a votat! Marcel Ciolacu a comunicat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.