Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban amenință cu CCR dacă PSD modifică în Parlament rectificarea bugetară: Lumea nu mai suportă gargara populistă

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban susține că ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară a îndeplinit toate condițiile legale, inclusiv cele legate de avize, iar actul notmativ este unul vital pentru ca România să facă față provocărilor din restul anului. Orban anunță că va ataca la CCR orice modificare a ordonanței de urgență în Parlament.

„PSD trăiește încă în anul 2016. Opiniile populației s-au schimat radical. Lumea nu mai suportă toată gargara populistă a PSD. Atunci când iei decizii trebuie să ai în spate analize economice, prognoze, studii de impact. Trebuie să stabilești orice cheltuială publică în funcție de obiective. În ultimele luni, majoritatea PSD a adoptat măsuri pentru care nu există bani. Orice venit poate să crească doar când există o reală dezvoltare ecnomică”, a declarat Orban, afirmând că va ataca „cu siguranță” la CCR eventuale modificări ale rectificării bugetare.

Premierul a explicat din nou că majorarea de 14% a pensiilor, în locul majorării de 40% prevăzute de lege, este maximum posibil. Chiar și așa, decizia de majorare a fost una extrem de grea, susține Orban.

„Am luat o decizie grea. Creșterea punctului de pensie cu 14% și a pensiilor sociale a fost o decizie extrem de grea. A trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări. Este maximum posibil. Orice creștere mai mare se va întoarce împotriva României. (...) Nu se poate susține o astfel de creștere. Sunt un om care îmi iubesc părinții, mi-am iubit bunicii, am fost tot timpul apropiat de cei care au muncit și merită o pensie decentă. Pe de altă parte, am făcut maximum posibil. Totuși. am făcut o majorare mare. Cred că e cea mai mare creștere a punctul de pensie. Asta în condițiile în care am reușit să ținem inflația în frâu. Sunt convins că oricine are cât de cât o percepție asupra realității înțelege că această majorare este majorarea maximă pe care am putut să o facem, că va funcționa ca un stimulent pentru economie”, a mai declaeat Orban

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.