Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban anunță că Autostrada Pitești-Sibiu se face în 'ceasul al 12-lea': 875 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Premierul Ludovic Orban afirmă că această finanţare vine în "ceasul al 13-lea", însă este o garanţie că vor fi bani pentru construirea autostrăzii.

"Sigur că în cealul al 12-lea, aproape de finalul celui de-al 7 ani al exerciţiului 2014-2020 s-a luat această decizie. Aş vrea să felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului pentru această reuşită. Este o garanţie că avem banii alocaţi pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, asigură banii necesari pentru închiderea Coridorului IV paneuropean", afirmă Orban.

Comisia Europeană subliniază că aceasta va fi prima autostradă care va traversa Munţii Carpaţi, permiţând o mai bună conectivitate în România de-a lungul coridorului Rin-Dunăre. Acest coridor va oferi o legătură neîntreruptă de-a lungul României, de la portul Constanţa şi până la vama Nădlac, legând centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi.

"Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reţeaua românească de transport. Va creşte siguranţa rutieră, va scurta durata călătoriilor şi va reduce costul pentru pasageri şi marfă. Va avea un efect foarte pozitiv asupra economiei şi calităţii vieţii oamenilor din zonă", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.