Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ludovic Orban aruncă 'bomba' în curtea lui Cîțu: Planurile PNL pentru tergiversarea moțiunii de cenzură, anulate

Inquam Photos / George Calin
orban parlament orban masca

Ludovic Orban, președintele PNL, anunță că are soluția pentru depășirea blocajului generat de propriii colegi în Birourile Permanente Reunite ale celor două ale Parlamentului. Orban afirmă că, dacă nici marți nu va exista cvorum în BPR, va informa Guvernul cu privire la moțiunea de cenzură și, astfel, se vor demara termenele prevăzute de Constituție. Orice altă cale ar fi un precedent periculos și un abuz, afirmă președintele PNL.

„De două ori nu a existat cvorum ca să putem prezenta moțiunea. Dacă mâine nu va fi cvorum, vă spun foarte limpede, eu nu pot să blochez o moțiune de cenzură, pentru că ar însemna că eu comunit un abuz în funcție, ar însemna o încălcare grosolană a Constituției și a democrației în România. Dacă nu se întrunesc statutar Birourile Permanente Reunite, voi comunica Guvernulu moțiunea de cenzură și vor demara toate termenele care sunt prevăzute odată cu comunicarea.

Mă acuză pe mine unii colegi că eu vreau să duc la căderea Guvernului Cîțu, că eu grăbesc procedurile de moțiune de cenzură. Nu. Colegii mei au venit cu propuneri care ies în afara cadrului procedural și constituțional, de care mi mi-e rușine personal. Dacă vor fi vreodată adoptate, crează un precedent extrem de periculos. Dacă eu cedez în momentul de față înseamnă că acccept că nicio moțiune de cenzură nu se va mai depune vreodată în România, că nu mai există instituția moțiunii de cenzură. Nu vă dați seama cu ce situație ne confruntăm?”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban distruge și retorica PNL referitoare la presupusa fraudă cu semnăturile de pe moțiune. Acesta afirmă că doar persoanele care ale căror semnături apar pe moțiune pot contesta autenticitatea acestora.

„Este adevărat că o parte dintre semnături au fost trimise online. Pentru toate semnăturile care au fost transmise online, azi liderii grupurilor parlamentare au adus semnăturile în original. Cristina Prună a spus ca dacă mai există suspiciuni, cei care au semnat au zis că vin în fața BPR să autentifice acele semnături. Vreau să vă spun că nu era nevoie de acest lucru. Nu este prevăzută nici în Constituție retragerea semnăturii de la moțiunea de cenzură”, a mai declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.