Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban cântă prohodul USR-PLUS: 'Dacă face o astfel de alianță, se sinucide'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban este de părere că dacă alianța USR-PLUS va bate palma cu PSD pentru o viitoare guvernare, în condițiile în care social-democrații vor câștiga alegerile, ar însemna sfârșitul pentru formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.

”Vasile Dâncu și Dacian Cioloș au fost colegi de guvern. Ştiu, au greşit, au greşit. Pentru că în momentul în care USR face orice înţelegere, în orice localitate, cu PSD, în momentul respectiv îşi pierd două treimi din votanţi, pentru că votanţii USR PLUS ca şi profil sunt mai degrabă votanţi..., chiar dacă USR PLUS nu e definit doctrinar, dar mai degrabă sunt votanţi de dreapta ca opţiune sunt votanţi anti-PSD, împotriva modului de a face politică PSD. Dacă USR ia vreo decizie de a face o înţelegere cu PSD, se sinucide. ceastă ipoteză (USR PLUS să facă majoritate cu PSD - n.r.) nu cred că este posibilă, pentru că ar fi împotriva voinţei exprimate de cetăţeni. De altfel, PSD astăzi nu are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică şi e normal să fie aşa. După ultimii 7 ani de guvernare, PSD este normal să fie în izolare politică pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în aceşti 7 ani de zile, PSD trebuie să stea departe de putere o lungă perioadă de timp.

Așteptăm să vedem rezultatele, ca să vedem posibilitățile unei coaliții guvernamentale. Excludem din start PSD. Posibili parteneri sunt USR, PMP și UDMR.”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.