Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban dă cărțile pe față și își torpilează colegii: 'Am spus că Anca Dragu va conduce și plenul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban liberali

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că a afirmat, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite, că Anca Dragu va fi cea care va conduce şedinţa de plen a Parlamentului. "Recunosc că nu am comunicat direct cu domnul vicepreşedinte Roman când i-am delegat competenţele de preşedinte al Camerei, dar domnul Roman, ca vicepreşedinte, a fost la şedinţă", explică Orban.

Prezent vineri, la Ploieşti, unde şi-a prezentat moţiunea cu care va candida pentru încă un mandat la şefia PNL, Ludovic Orban a comentat situaţia creată joi după-amiază, în Parlament, unde vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman a fost împiedicat să conducă şedinţa în care s-a citit moţiunea de cenzură înaintată de USR-PLUS şi AUR.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban lansează un mesaj SOS: 'Congresul din 25 septembrie nu e un congres oarecare. Vă rog, salvați Partidul Național Liberal'

"În general nu îmi plac astfel de situaţii, eu sunt un om civilizat, un om care respectă legile, un om care respectă toate prevederile constituţionale, legale, regulamentare sau încearcă să le respecte şi căruia nu îi plac, practic, scene care să nu aibă legătură cu buna cuviinţă şi cu regulile pe care trebui să le respectăm cu toţii”, a afirmat Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări.

De asemenea, întrebat cine ar fi trebuit să conducă acea şedinţă, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că încă de la şedinţa Birourilor Permanente Reunite, la care a fost prezent şi Florin Roman, el a spus că preşedintele Senatului va conduce şedinţa de plen.

Citește și: Emil Boc: Orban lucrează direct și indirect împotriva Guvernului

"Şedinţa de Birouri permanente reunite a fost condusă de Anca Dragu şi eu chiar am spus în timpul şedinţei că ea va conduce şi plenul. Recunosc că nu am comunicat direct cu vicepreşedintele Roman când i-am delegat competenţele de preşedinte al Camerei, dar Roman, ca vicepreşedinte, a fost la şedinţă. Am înţeles că de aici a fost o neînţelegere, dar faptul că Anca Dragu a condus şedinţa de Birouri permanente reunite şi faptul că eu am spus că ea va conduce şi plenul, în mod normal, cam erau suficiente ca să fie Anca Dragu cea care conduce plenul", a spus Orban într-o declaraţie de presă susţinută la Ploieşti.

El a explicat că nu a participat la şedinţa de plen pentru că are un program încărcat.

Citește și: Orban se confesează: Am dat enorm și în loc să primesc, măcar o mulţumire, am primit şuturi în fund, cuţite în spate VIDEO

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit joi în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR. Şedinţa a început sub conducerea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Roman (PNL), căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, i-a solicitat lui Roman să-i permită preşedintei Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa. Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribună, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR, conducerea plenului fiind preluată de Anca Dragu.

Citește și: Ludovic Orban îl TOACĂ pe Cîțu: Când ai ceva de spus nu îi pui pe alții, să îți dea o putere pe care tu nu o ai .

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.