Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban dă noi DETALII despre ce salarii și pensii TAIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban juramant

Ludovic Orban a anunțat că salariile demnitarilor pentru anul 2020 vor rămâne la nivelul celor din 2019, fără a beneficia de majorarea lor pentru că a crescut salariul minim pe economie. De asemenea, premierul a precizat că nu îngrădește dreptul la muncă al persoanelor pensionate și care lucrează la stat, prin interzicerea cumulului pensiei cu salariul. El a dat detalii și despre pensiile speciale.

”Păstrăm indemnizațiile la nivelul lui 2019 pentru demnitari. În propunerea noastră va exista o reducere a subvențiilor alocate către partidele politice. Aici e un subiect mai sensibil având în vedere că în 2020 vor avea loc două alegeri, locale și parlamentare. Dar cred că o reducere a subvenției pentru partide este necesară și că orice partid poate cu propunerea noastră să susțină campaniile electorale, cu atât mai mult cu cât în cazul localelor fiecare echipă locală care candidează din partea fiecărui partid are posibilitatea să aibă contribuții care se decontează dacă sumele de bani sunt cheltuite în conformitate cu prevederile legale.

Citește și: Viorica Dăncilă lovita dur in ziua ei de nastere!

Nu restrângem dreptul persoanelor care sunt pensionate și lucrează la stat. Nu acceptăm să primească și salariu și pensie. Dacă s-a pensionat, înseamnă că a dorit să se pensioneze. Dacă vrea să lucreze la stat, trebuie să i se suspende pensia. La privat poate să lucreze. Când revine la pensie, va beneficia de o pensie mărită. Pensiile să fie pe baza principiului contributivității. Se păstrează pensiile de serviciu ale militarilor. ”, a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.