Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, deranjat de o întrebare de la Antena 3: 'Doamna Iosub, domna Iosub, doamna Iosub! Niciodată... Doamna Iosub'

Ludovic Orban a fost deranjat de o întrebare adresată, vineri seara, la Antena 3, într-un interviu cu Sabina Iosub! Jurnalista l-a întrebat despre șomajul tehnic pe care îl promisese în rândul bugetarilor și care a fost abandonat.

”Sabina Iosub: Există o explicație pentru acest lucru (n.r. renunțarea la trimiterea în șomaj tehnic a bugetarilor), pentru că mediul de afaceri simte că a dus tot greul, fără o susținere de la stat, pentru că au fost întârzieri?

Ludovic Orban: Doamna Iosub, domna Iosub, doamna Iosub! Niciodată... Doamna Iosub, da-ți-mi voie să vă spun.  Noi a trebuit să ne adaptăm într-o viteză fulgerătoare. Gândiţi-vă că certificatele pentru situaţii de urgenţă au fost eliberate online cu o viteză de procesare de ordinul minutelor, toate solicitările formulate de angajator pentru plata şomajului tehnic pentru angajaţii lor au fost formulate online şi procesate cu viteză foarte mare. De asemenea, solicitările formulate de persoanele fizice autorizate, de profesioniştii definiţi conform Codului Civil, au fost procesate online. De asemenea, aplicaţia pentru IMM-uri va funcţiona online fără niciun fel de contact fizic şi fără niciun fel de proceduri birocratice complexe. Toate lucrurile astea le-am pus la punct într-un ritm pe care cred că niciodată un guvern sau vreo administraţie nu l-a avut în ceea ce priveşte operaţionalizarea unor proceduri care să vină în sprijinul cetăţenilor. Cunosc măsurile care s-au luat în ţările europene, ritmul în care ele au fost adoptate, au fost transformate în acte normative şi ritmul de operaţionalizare. Eu vă spun că administraţia românească şi guvernul s-au mişcat cu o viteză foarte mare şi, sigur, chiar dacă încă nu au ajuns banii la toţi beneficiarii, vor ajunge la toţi beneficiarii, toţi cetăţenii vor beneficia de facilităţile care au fost acordate.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Premierul a vorbit și despre programele pe care guvernul pe care îl conduce le-a pregătit pentru ieșirea din criză.

”Am majorat de la 5 la 15 miliarde de lei plafonul pentru IMM INVEST, el va deveni operațional de săptămâna viitoare. O lată măsură importantă, a suspendării plății ratelor la bănci este operațională, de la bancă la bancă. Ministerul Finanțelor supraveghează această măsură care se adresează persoanelor fizice și juridice.

Pregătim un instrument de sprijin pentru întreprinderile mari și menținem un ritm destul de ridicat al investițiilor.”, a adăugat Orban.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.