Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, despre două BÂLBE ale comandamentului pentru coronavirus: Rămâne carantina instituționalizată, toate cazurile se tratează la spital

ludovic orban

Ludovic Orban a declarat, joi seara, la Digi 24, că nu se pune problema ca românii care sosesc din străinătate, din zonele roșii, unde sunt multe cazuri de coronavirus, să intre în carantină la domiciliu, ci vor fi introduși, pentru două săptămâni, în carantină instituționalizată.

Totodată, premierul a precizat că o eventuală tratare la domiciliu a persoanelor cu coronavirus și care sunt asimptomatice sau sunt cazuri ușoare nu este luată în calcul, deocamdată.

Citește și: CTP cere capul lui Marcel Vela: Pentru asta, Costache a plătit cu funcția

”A fost o explicitare nenecesară, în care era prevăzut că doar în mod excepțional, unde nu mai există loc de carantină, există posibilitatea carantinării la domiciliu. Nu a fost un ordin care duce la anularea obligației celor veniți din zone roșii de a intra în carantină instituționalizată. Oricine vine din zonă roșie va intra în carantină instituționalizată. Nu a fost nevoie să apelăm la acest punct, avem peste 12.000 de locuri de carantină instituționalizată.

În ceea ce privește tratarea persoanelor la domiciliu e ultima opțiune. Vrem să facem spații de tratare, la fel ca în carantină, și sunt mai multe spații în pregătire, în București și în alte județe. ”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Liderul deputaților PNL, după votul din Parlament: ‘PSD propune practic eliminarea ordonanțelor militare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.