Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, despre o criză economică: 'Vom opri exportul la grâu, cel puțin. E o secetă foarte puternică'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România9”, că România va opri exportul de grâu, iar această măsură s-ar putea extinde și la alte produse. Totodată, prim-ministrul a precizată că, în acest momente, nu se întrevede o eventuală criză alimentară.

”Încercăm să adoptăm toate măsurile pentru a evita o astfel de situație. Deocamdată nu ne aflăm în această situație, dar trebuie să fim atenți. E o secetă foarte puternică și care a afectat foarte multe culturi. Trebuie să irigăm suprafețe cât mai mari, ca să reducem efectele secetei, să găsim modalități de sprijin pentru fermierii care sunt afectați de secetă și încercăm să sprijinim sectorul agricol.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat, după decizia Guvernului: Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească

Vrem să oprim exporturile la grâu, cel puțin. Pe luna martie, au fost niște cifre de export neașteptate. S-au exportat aproape 700.000 de tone de grâu pentru că a crescut prețul. Noi nu ne putem permite să lipsim România de cantităţile de grâu necesare pentru asigurarea consumului zilnic până la recoltă şi până la posibilitatea de folosire a grâului şi cerealelor de la recolta din anul acesta.

În alte zone sunt produse care nu se vând. Este o mare problemă cu laptele, din cauza reducerii producției a unor mari producători de produse din lapte. Sunt mari cantități de lapte care nu sunt achiziționate, căutăm soluții ca să susținem femele de vaci. S-a schimbat cererea, în această perioadă. E o cerere mai redusă pentru produsele vegetale. Legumicultorii nu pot să își vândă salata și castraveții. Va trebui să intervenim. E o înclinare spre produse procesate. Nu pot să înțeleg consumul. Venim după iarnă, imunitatea e scăzută, trebuie să consumăm produse proaspete.”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și: Lovitură pentru bugetari! Măsura de criză anunțată de premierul Ludovic Orban .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.