Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ludovic Orban, despre proiectul pentru combaterea atacurilor urşilor: 'Îmi sunt dragi urşii, dar mai dragi îmi sunt oamenii'

Facebook
Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, afirmă că liderii coaliţiei s-au înţeles pentru susţinerea proiectului ministrului Mediului referitor la combaterea atacurilor urşilor în localităţi.

"Coaliţia şi-a dat acordul pe forma în linii mari, urmând să se mai lucreze la detalii. Nu am niciun motiv să cred că premierul poate să nu fie de acord. Este clar că prezenţa urşilor în localităţi devine un lucru din ce în ce mai frecvent. Deja am avut foarte multe situaţii în care urşii au rănit şi există risc major ca urşii să devină periculoşi pentru integritatea fizică şi sănătatea oamenilor. Este necesară punerea la punct a acestui mecanism. Ca să parafrazez, îmi sunt dragi urşii, dar mai dragi îmi sunt oamenii şi cred că trebuie creat dispozitivul de intervenţie pentru prezenţa urşilor în intravilanul localităţilor. S-au stabilit modalităţile de alungare, de sedare, de relocare", a declarat Orban.

Ordonanţa de urgenţă privind măsurile care vor fi luate împotriva urşilor agresivi a fost prezentată în coaliţia de guvernare. Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, documentul va intra într-o primă lectură în şedinţa de Guvern din această săptămână.

"Am prezentat, într-adevăr, detaliile OUG, cât şi anexele care detaliază foarte clar ce înseamnă risc în zona locuită şi cum se face încadrarea fiecărei situaţii în matricile de risc. Am prezentat modalităţile de intervenţie graduală, iar acum mă duc la Palatul Victoriei să discutăm şi cu domnul prim-ministru (Florin Cîțu – n.r ) Ordonanţa de urgenţă, modalităţile de intervenţie, astfel încât, după discuţia cu dânsul, să putem lansa pe circuitul de avizare la ministere şi mâine să o avem în primă lectură în Guvern", a declarat ministrul, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.