Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, despre violențele din PNL: 'Sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de PNL'

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam bataie PNL Timișoara

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că a dat o dispoziţie, dublată de o altă dispoziţie a Comisiei de organizare a Congresului PNL, prin care toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile pentru a vota la alegerile interne pentru şefia PNL Timişoara să fie incluşi pe listele cu delegaţi. „Preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de Partidul Naţional Liberal în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare”, afirmă liderul liberal.

Întrebat dacă crede că Brătienii ar fi fost mândri de urmaşii lor de la Timiş, care au făcut scandal la conferinţa de alegeri pentru preşedinţia PNL Timişoara, Ludovic Orban a acuzat „încălcarea grosolană” a statutului partidului de către organizatorii alegerilor interne.

Citește și: VIDEO Încep să se limpezească apele în PNL: Liderul senatorilor acuză că Florin Cîțu dă bani ca să cumpere voturile necesare pentru șefia în partid

„Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii Partidului Naţional Liberal care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze. Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru. În conformitate cu prevederile statutare, le-am atras atenţia că nerespectarea dreptului de vot va afecta corectitudinea alegrilor şi, dacă nu se respectă dreptul de vot al membrilor PNL îmi rezerv dreptul de a ataca la Curtea de Onoare şi Arbitraj rezultatele acestei conferinţe de alegeri”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Vrancea, la finalul conferinţei judeţene a filialei PL din acest judeţ.

Orban apreciază că nerespectarea dreptului de a alege şi de a fi ales, dar şi a celorlalte drepturi, este o încălcare a drepturilor statutare, iar aceasta poate fi sancţionată.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban, mesaj cu tâlc despre demiterea lui Florin Cîțu: 'Cât voi fi eu președinte, niciun parlamentar PNL nu va vota o moțiune'

„Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară în Timiş la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de Partidul Naţional Liberal în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al Partidului Naţional Liberal de a-şi exercita dreptul de vot”, a adăugat preşedintele PNL.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.