Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, după ce Buxellesul ne-a umilit din nou: 'Personal, nu înţeleg poziţia Comisiei Europene'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că România nu poate construi un nou sistem de irigaţii, iar investiţiile din anii anteriori pe bani europeni se vor pierde, dacă Comisia Europeană nu poate accepta şi finanţarea reţelelor principale de irigaţii.

"Nu este vorba de un eşec", a declarat Orban la Parlament, întrebat cine ar trebui să răspundă după ce România nu a putut obţine fonduri din PNRR pentru irigaţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO - Ludovic Orban o ironizează pe Viorica Dăncilă după numirea de la BNR: 'O recomandă vocea și talentul'

"Comisia Europeană a considerat că nu se încadrează în cadrul regulamentului şi mai ales că nu respectă proiectele de irigaţii (..). Ne-am dus cu proiecte moderne, numai că noi avem un sistem de irigaţii, noi nu putem să construim acum un nou sistem de irigaţii. Noi avem un sistem de irigaţii care funcţionează. Personal, nu înţeleg poziţia Comisiei Europene. În cadrul PNDR, deci Pilonul II de finanţare, Comisia Europeană în 2014 - 2020 a acceptat să finanţeze proiecte depuse de asociaţiile de udători, practic fermierii asociaţi în asociaţiile de udători, privitoare la reţelele secundare. Dar ca să ajungă apa la reţelele secundare, trebuie şi reţelele principale să fie reabilitate. (...) Noi ne-am dus cu proiecte care cuprindeau chestiuni verzi, adică alimentarea cu energie să fie făcută din panouri voltaice, cu sisteme moderne. Nu afectau mediul", a explicat preşedintele Camerei.

Potrivit acestuia, proiectele respectau principiul pe care îl clamează Uniunea Europeană, Comisia Europeană, acela de a nu fi afectat mediul în mod semnificativ.

Citește și: Ludovic Orban îi transmite fățiș lui Florin Cîțu că nu are șanse să câștige șefia PNL: 'Eu cunosc personal toți primarii și consilierii' / VIDEO

"Dar este decizia lor, acum n-avem ce să comentăm", a adăugat el.

Întrebat dacă se pot recupera aceste fonduri, Orban a spus: "Cred că, dacă s-au acceptat în PNDR-ul 2014 - 2020 finanţarea reţelelor secundare aflate în administraţia asociaţiilor de udători, se poate accepta şi finanţarea reţelelor principale pentru că, altfel, toate investiţiile care au fost făcute anterior tot din banii europeni nu vor fi utile dacă apa nu ajunge. Şi apa vine pe canalele principale".

Citește și: VIDEO - Ludovic Orban vorbește despre discuțiile aprinse pe tema legilor justiției: 'Numirea procurorilor șefi e în discuție' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.