Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban este all-in: ATAC DEVASTATOR la Klaus Iohannis + îi cere DEMISIA lui Florin Cîțu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Arad, joi seară, că o soluţie la criza politică poate fi "demisia premierului", iar alegerea preşedintelui partidului nu se face prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis.

Înainte de a intra în complexul Expo Arad pentru a-şi susţine moţiunea de candidat pentru preşedinţia PNL, în faţa liberalilor arădeni, Orban a fost întrebat de jurnalişti despre presupusa opţiune a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu la preşedinţia partidului, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO - Ludovic Orban, surprins din nou când fumează și nu poartă mască de protecție într-un spațiu închis

"Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial", a răspuns Ludovic Orban.

El a adăugat că premierul "a pierdut masiv" din încredere în ultima perioadă, pe fondul crizei politice pe care ar fi declanşat-o.

Citește și: VIDEO | Orban îl nimicește pe Cîțu: E la fel de urât de români cum era Băsescu după ce a anunțat tăierea pensiilor și salariilor

"Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate", a spus Orban.

Întrebat dacă mai are Florin Cîţu susţinerea partidului în acest context al "pierderii de încredere şi popularitate", Orban a răspuns: "Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL. Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului".

Citește și: VIDEO | Orban ține partea USR PLUS în scandalul cu premierul: Întoarcerea la guvernare, 'cea mai mare minciună' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.