Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îi dă peste mână lui Dan Barna, după ce liderul USR i-a ORDONAT să dea OUG pentru alegerea primarilor: 'Nu pot să fac'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Ludovic Orban îl refuză pe Dan Barna, liderul USR, care i-a cerut să dea OUG sau să își angajeze răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi. Orban a detaliat, miercuri seara, la Digi 24, că o Ordonanță de Urgență ar pica la CCR, iar singura variantă plauzibilă este un vot în Camera Deputaților, unde puterea are majoritate.

”Nu m-a șantajat nimeni pentru că nu mă poate șantaja. Nu renunțăm la alegeri în două tururi. Noi, dacă ne mobilizăm, putem să adoptăm alegerea primarilor în două tururi în Camera Deputaților. Avem peste 170 de voturi, ne trebuie 165 că e lege organică.

Citește și: Vești de ultimă oră- Toți românii cu credite sunt vizați

Au convocat luni dimineaţă, la 9.00, Birourile Permanente reunite, sperând că vor absenta foarte mulţi. Cu ce scop? Au avut un singur scop, nu aveau niciun alt scop, să sesizeze Comisia de cod electoral care urma să îşi încheie activitatea privitor la proiectul de lege privind alegerea primarilor din două tururi şi legea de aprobare a Ordonanţei 40 privitoare la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean prin vot direct, cu care şi noi suntem şi împotriva acestui proiect de lege, de ce, pentru a prelungi inca trei luni de zile activitatea acestei comisii speciale penytru cod electoral ca să îngroape proiectul de lege şi să spună că nu le iau în dezbatere în Camera Deputaţilor pentru că e la Comisia comună a celor două Camere. Numai la şmecherii din astea le stă capul pentru că evident le este frică. Eu nu pot să fac ceea ce am atacat când eram în opoziţie. Vă aduceţi aminte când Ponta, aflat la guvernare, a dat ordonanţă de urgenţă prin care a modificat legislaţia electorală pentru alegerile prezidenţiale ca să îşi creeze avantaje în competiţia electorală.

Citește și: Florin Cîțu a vorbit despre creșterea economiei României- Cum va fi posibil acest lucru

Ordonanţa de urgenţă poate fi atacată de Avocatul Poporului şi dacă Avocatul Poporului o atacă, sigur câştigă pe procedură. De asemenea există procedura angajării răspounderii pe care nu o exclud, dar şi aiai există posibilitatea unui control constituţional. Cea mai bună şi cea mai solidă soluţie este dezbaterea în Cameră a proiectului pentru că atunci nu mai au motiv să o atace la Curtea Constituţională.”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și: Mihai Fifor recționează după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pe Buget: ‘Avem nevoie de buget dezbătut în Parlament și nu de unul făcut pe genunchi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.