Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îi ironizează pe cei de la PSD și pe predecesoarea sa: 'Moţiunea parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după ea'

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila Ludovic Orban dancila orban

Premierul Ludovic Orban se arată „deranjat” de textul moţiunii de cenzură care a fost citit, joi, în plenul Parlamentului, el catalogând afirmaţiile cuprinse în acel text drept „o colecţie de minciuni care nu are nicio legătură cu realitatea economică, socială, sanitară”. ”Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă, mie aşa mi s-a părut, sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris e complet rupt de realitate, probabil trăieşte într-o lume paralelă”, declară Ludovic Orban, precizând că va depune sesizare la CCR vineri.

”Pe mine m-a deranjat profund ce scrie acolo pentru că este o colecţie de minciuni care că nu are nicio legătură cu realitatea economică, socială, sanitară. (...) Mie mi se pare o moţiune neserioasă care nu are niciun fundament în realitate, care e lipsită complet de argumente în susţinerea punctelor de vedere. Moţiunea e o minciună de la cap la coadă. (...) Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă, mie aşa mi s-a părut, sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris e complet rupt de realitate, probabil trăieşte într-o lume paralelă”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

El a dat ca exemplu afirmaţia cuprinsă în moţiune, conform căreia România s-a aflat timp de opt zile în imposibilitatea de a dispune carantinarea celor bolnavi de COVID-19, arătând că în realitate este vorba despre o perioadă de 20 de zile în care Guvernul şi autorităţile nu au avut niciun instrument de a-i izola de ceilalţi pe cei infectaţi.

Primul ministru a criticat inclusiv momentul în care a fost depusă moţiunea, cu doar trei luni înainte de alegeri, arătând că un guvern interimar ar avea mai puţine puteri, în condiţiile în care „trebuie luate atâtea măsuri extrem de importante pentru România”.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

Ludovic Orban a explicat şi motivele pentru care a decis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privind depunerea moţiunii de cenzură a PSD în vacanţă parlamentară.

”Această chestiune trebuie clarificată. Din punctul meu de vedere nu este constituţională depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară”, a afirmat şeful Guvernului, în acest context.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

El a precizat că sesizarea va fi depusă la CCR vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.